Ireki menu nagusia

Pino Cerami (Misterbianco, Sizilia, Italia, 1922ko apirilaren 28a - Gerpinnes, Belgika, 2014ko irailaren 20a) italian jaiotako belgiar txirrindulari bat izan zen. Profesionaletara 1946an pasa zen. Belgiar 1956ko martxoak 16an nazionalizatu zen.

Pino Cerami
Bizitza
Izen osoa Giuseppe Cerami
Jaiotza Misterbianco1922ko apirilaren  28a
Herrialdea  Italiako Erresuma  (1922-04-28 -  1946-06-18)
 Italia  (1946-06-18 -  1956-03-15)
 Belgika  (1956-03-16 -  2014-09-20)
Heriotza Gerpinnes2014ko irailaren  20a (92 urte)
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Peugeot 1959-1963
 

Bere urterik hoberena 1960 izan zen, Paris-Roubaix eta Flèche Wallone irabaziz, baita munduko txirrindularitza txapelketan hirugarren postu bat lortuz ere.

1964tik Pino Cerami Sari Nagusia ospatzen da Belgikan txirrindulari honen omenez.

PalmaresaAldatu

1951

1954

  • Europako Itzuliko 2 etapa

1957

1958

1959

1960

1963

Emaitzak Itzuli HandietanAldatu

Frantziako TourraAldatu

Italiako GiroaAldatu

TaldeakAldatu

  • 1946-1947 : Independentea
  • 1948 : Metropole-Dunlop
  • 1949-1954 : Peugeot-Dunlop
  • 1955-1956 : Elvé-Peugeot
  • 1957 : Peugeot-BP
  • 1958 : Elvé-Peugeot-Marvan
  • 1959-1962 : Peugeot-BP-Dunlop
  • 1963 : Peugeot-BP