Charly Gaul

txirrindulari luxemburgarra

Charly Gaul (Pfaffenthal, 1932ko abenduaren 8a -2005eko abenduaren 6a) txirrindulari luxenburgotarra izan zen.

Charly Gaul
Charly Gaul, Neluxploeg 1959.jpg
(1959)
Bizitza
JaiotzaPfaffenthal (en) Itzuli1932ko abenduaren 8a
Herrialdea Luxenburgo
HeriotzaLuxenburgo2005eko abenduaren 6a (72 urte)
Hobiratze lekuaItzig (en) Itzuli
Heriotza modua: pneumonia
Familia
Seme-alabak
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Faema 1956-1958
EMI (en) Itzuli 1959-1960
Gazzola 1961-1962
Peugeot 1963-1963
Libertas 1965-1965
 
Posizio edo espezialitateaigotzailea
Pisua64 kilogramo
Altuera173 zentimetro

Bere igoerarako gaitasunen ondorioz, "Mendietako Aingerua" ezizena hartu zuen. 1958. urtean Frantziako Tourra irabazi zuen, baita 10 etapa ere. Italiako Giroa ere birritan irabazi zuen (1956 eta 1959).

PalmaresaAldatu

1951

1953

1954

1955

1956

1957

1958

1959

1960

1961

1962

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

 
Federico Bahamontesekin batera agertzen da Gaul (ezkerrean) François eta Nicolas Frantzen omenaldian 1998an.
Itzuli Handia 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963
  Italiako Giroa 1. 4. 3. 1. 3. 4. UT
  Frantziako Tourra UT UT 3. 13. UT 1. 12. 3. 9. UT
  Espainiako Vuelta UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Kanpo estekakAldatu


Aurrekoa
Jacques Anquetil
Frantziako Tourraren irabazlea
1958
Ondorengoa
Federico Martín Bahamontes


  Artikulu hau Luxenburgoko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.