Louison Bobet

txirrindulari frantziarra

Louison Bobet (Saint-Méen-le-Grand, Ille eta Vilaine, Frantzia, 1925eko martxoak 12-Biarritz, 1983ko martxoak 13) txirrindulari frantziar bat izan zen, Frantziako Tourra hiru aldiz jarraian irabazi zuen lehena, Itzuli Handi honetan, gainera, hamabi etapa garaipen ere lortu zituelarik. Italiako Giroan beste 2 etapa garaipen lortu zituen.

Louison Bobet
Louison Bobet (1951).jpg
(1951)
Bizitza
Izen osoaLouis Bobet
JaiotzaSaint-Méen-le-Grand1925eko martxoaren 12a
Herrialdea Frantzia
HeriotzaBiarritz1983ko martxoaren 13a (58 urte)
Hobiratze lekuaSaint-Méen-le-Grand
Heriotza moduaberezko heriotza: garuneko minbizia
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakfrantsesa
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta Frantziako Erresistentziaren kidea
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 
Jasotako sariak

Klasikomano bikain bat ere izan zen, txirrindularitzako bost monumentuetako lau eta Munduko txirrindularitza txapelketa irabazteko gai izateak frogatzen duen bezala.

Saint-Méeneko okina ezizenarekin ezagutua izan zen, txirrindularitzara dedikatu aurretik bere jaioterrian izan zuen lanbidearen ondorioz. Bere anaia Jean Bobet ere txirrindulari profesionala izan zen.

PalmaresaAldatu


1947

1948

1949

1950

1951

1952

1953

1954

1955

1956

1957

1958

1959

1960

1961

Emaitzen laburpenaAldatu

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1947 1948 1949 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961
  Italiako Giroa 7 2 4
  Frantziako Tourra UT 4 UT 3 20 1 1 1 7 UT
  Espainiako Vuelta UT

Beste ItzuliakAldatu

Itzulia 1947 1948 1949 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961
Paris-Niza 7. 1. UT 5. 11.
Romandiako Tourra 3.
Dauphine Libere UT 5. 1.

Klasikak eta TxapelketakAldatu

Lasterketa 1947 1948 1949 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961
Milan-San Remo 18. 9. 1. DSK 53. 13. 11. 17. 10. 20.
Flandriako Tourra 6. 4. 14. 1.
Paris-Roubaix 32. 15. 2. 7. 4. 38. 3. 1. 65. 27. 21.
La Flèche Wallonne 9. 4. 28. 28.
Lieja-Bastogne-Lieja 7. 4. 9.
Paris-Tours 2. 3. 2.
Lombardiako Giroa 12. 33. 1. 9. 7. 24. 21.
  Munduko txapelketa 5. 14. 8. 8. 1. UT 8. 2. 2. UT
  Frantziako txapelketa 1. 1. 3. 2. 3.


—: Ez zuen parte hartu
UT: Utzi, ez zuen amaitu
X: Ez zen jokatu
DSK: Deskalifikatua

Kanpo estekakAldatu



Aurrekoa
Fausto Coppi
Tourreko garailea
1953, 1954 eta 1955
Ondorengoa
Roger Walkowiak