Hennie Kuiper

txirrindulari herbeheretarra

Hendrikus Andreas "Hennie" Kuiper (Noord Deurningen, Dinkelland, 1949ko otsailaren 3a), txirrindulari ohia da. Historiako txirrindulari onenen artean dago, nahiz eta, ez zuen inoiz Itzuli handirik irabazi. Munduko Txapelduna izan zen, eta bost monumentuetatik lau irabazi zuen. Profesionala izan eta gero talde ezberdinen zuzendari izan zen. Besteak beste, Telekom eta Motorola taldekoak. 1997tik aurrera, Rabobank taldearen harreman publikoak zuzendu zituen.

Hennie Kuiper
Hennie kuiper-1509882821.jpg
Bizitza
Izen osoa Hendrikus Andreas Kuiper
Jaiotza Dinkelland1949ko otsailaren 3a (72 urte)
Herrialdea  Herbehereetako Erresuma
Jarduerak
Jarduerak ziklokros txirrindularia, txirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Verandalux-Dries 1985-1985
Peugeot 1979-1980
TI-Raleigh 1976-1978
Frisol 1975-1975
Rokado 1973ko maiatza-1974
DAF Trucks 1981-1983
LottoNL–Jumbo 1984-1984
Skala-Skil 1986-1986
Histor-Sigma 1988-1988
Ha-Ro (en) Itzuli 1973ko urtarrila-1973ko apirila
 
Jasotako sariak
henniekuiper.nl…

TaldeakAldatu

  • Ha-Ro (1973).
  • Rokado (1974).
  • Frisol (1975).
  • Ti-Raleigh (1976-1978).
  • Peugeot (1979-1980).
  • DAF Trucks (1981).
  • Rossin (1983).
  • Kwantum Hallen-Yoko (1984).
  • Verandalux (1985).
  • Skala (1986-1987).
  • Sigma-FINA (1988).

PalmaresaAldatu

1972Aldatu

1973Aldatu

  • L'Audeko Tourreko etapa bat.

1974Aldatu

  • Indre eta Loirako Tourra.

1975Aldatu

1976Aldatu

1977Aldatu

1978Aldatu

1979Aldatu

1980Aldatu

1981Aldatu

1982Aldatu

1983Aldatu

1985Aldatu

Kanpo estekakAldatu