Hennie Kuiper

txirrindulari herbeheretarra

Hendrikus Andreas "Hennie" Kuiper (Noord Deurningen, Dinkelland, 1949ko otsailaren 3a), txirrindulari ohia da. Historiako txirrindulari onenen artean dago, inoiz itzuli handirik irabazi ez bazuen ere. Munduko Txapelduna izan zen, eta bost nagusietatik lau irabazi zuen. Profesionala izan eta gero talde batzuen zuzendari izan zen, besteak beste, Telekom eta Motorolakoa. 1997tik aurrera, Rabobank taldearen harreman publikoak zuzendu zituen.

Hennie Kuiper
Hennie kuiper-1509882821.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakHendrikus Andreas Kuiper
JaiotzaDinkelland1949ko otsailaren 3a (73 urte)
Herrialdea Herbehereetako Erresuma
Jarduerak
Jarduerakziklokros txirrindularia, txirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Verandalux-Dries 1985-1985
Peugeot 1979-1980
TI-Raleigh 1976-1978
Frisol 1975-1975
Rokado 1973ko maiatza-1974
DAF Trucks 1981-1983
LottoNL–Jumbo 1984-1984
Skala-Skil 1986-1986
Histor-Sigma 1988-1988
Ha-Ro (en) Itzuli 1973ko urtarrila-1973ko apirila
 
Jasotako sariak
henniekuiper.nl…

TaldeakAldatu

  • Ha-Ro (1973).
  • Rokado (1974).
  • Frisol (1975).
  • Ti-Raleigh (1976-1978).
  • Peugeot (1979-1980).
  • DAF Trucks (1981).
  • Rossin (1983).
  • Kwantum Hallen-Yoko (1984).
  • Verandalux (1985).
  • Skala (1986-1987).
  • Sigma-FINA (1988).

PalmaresaAldatu

1972

1973

1974

  • Indre eta Loirako Tourra.

1975

1976

1977

1978

1979

1980

1981

1982

1983

1985

PalmaresaAldatu

   

Itzuli HandiakAldatu

Itzuli handia 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988
Italiako Giroa 16. UT 22. 44.
Frantziako Tourra 11. UT 2. UT 4. 2. 30. 9. UT 56. UT 95.
Espainiako Vuelta 5. 6. 5.

Beste ItzuliakAldatu

Itzulia 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988
Paris-Niza 35. 7. 2. 71. 7. 13. 12. 7. 38. 21.
Tirreno-Adriatiko 9. 21.
Kataluniako Volta 10. 7.
Romandiako Tourra 17. 2. 18. 20.
Dauphine Libere 9. 27. 4.
Suitzako Itzulia 1. 14. 4. 37.

Klasikoak, Txapelketak eta Olinpiar JokoakAldatu

Lasterketa 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988
Omloop Het Nieuwsblad 2. 21. 11. 50. 36. X 17. 23.
Kuurne-Brusela-Kuurne 22. 6. X
Milan-San Remo 58. 26. 36. 67. 104. 26. UT UT 30. 18. UT 1. 79. 116. 50.
E3 Harelbeke 31. 24. 30. 31. 19. 7. 28. 24. 13. 10.
Gante-Wevelgem 46. 33. 10. 8. 103.
Flandriako Tourra 36. 54. UT 44. 10. 15. 7. 22. 1. 16. 13. 31. 3. 24. 48.
Scheldeprijs 19. 34.
Paris-Roubaix 31. 42. 29. 4. 10. 6. 3. 15. 6. 15. 1. 9. 8. 11.
Flèche Brabançonne 13. 22. 31. 11. 25. 17. 6. 22.
Amstel Gold Race 5. 15. 9. 5. 3. 5. 12. 11. 50. 6. 11. 24. 28.
La Flèche Wallonne 57. 18. 22. 29. 11. 6. 9. 7. 45. 5. 16. 33. 31.
Lieja-Bastogne-Lieja 12. 27. 5. UT 6. 27. 2. 12. 23. 6. 29. UT UT 51.
Züricheko txapelketa 2. 9. 16. 26. 10. 60.
Paris-Tours 30. 14. 3. 11. 17. 23. 8. 6. 16. 23. 31. 41. 33.
Lombardiako Giroa UT 10. 5. 1. 10. 4. 14. 30.
  Olinpiar Jokoak (errepideko proba) 1. X X X X
  Munduko txapelketa 22. 1. 21. 4. 19. UT 69. 35. UT UT
  Herbehereetako txap. 1. 3. 9. 6. 10. 13. 6. 14.

—: Ez zuen parte hartu
UT: Utzi, ez zuen amaitu
X: Ez zen jokatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu