Zerrenda:Euskarazko literatura idazlan nagusiak

Euskarazko literatura idazlan nagusien zerrenda:

XVI. mendeanAldatu

  1. Linguae vasconum primitiae (Bernart Etxepare, 1545).
  2. Jesus Krist Gure Jaunaren Testamentu Berria (Joanes Leizarraga, 1571).

XVII. mendeanAldatu

  1. Lazarragaren eskuizkribua (Joan Perez Lazarraga, 1602?).
  2. Manual debozionezkoa (Joanes Etxeberri Ziburukoa, 1627).
  3. Gero (Pedro Agerre Axular, 1643).
  4. Ontsa hiltzeko bidia (Joan Tartas, 1666).

XVIII. mendeanAldatu

  1. Eskuararen hatsapenak (Joanes Etxeberri Sarakoa, 1716).
  2. Gabonetako ikuskizuna (Pedro Ignazio Barrutia, 1750).
  3. Euskeraren berri onak (Agustin Kardaberaz, 1761).

XIX. mendeanAldatu

  1. Peru Abarka (Joan Antonio Mogel, 1802).
  2. Koplak (Joan Batista Elizanburu, 1855).
  3. Laborantzako liburua (Joan Piarres Duvoisin, 1858)
  4. Atheka gaitzeko oihartzunak (Joan Batista Azkonagerre, 1870).
  5. Piarres Adame (Joan Batista Elizanburu, 1888).
  6. Auñemendiko lorea (Txomin Agirre, 1897).

XX. mendeanAldatu

  1. Kresala (Txomin Agirre, 1906).
  2. Garoa (Txomin Agirre, 1912).
  3. Abarrak (Evaristo Bustintza "Kirikiño", 1918).
  4. Bide barrijak (Esteban Urkiaga "Lauaxeta", 1931).
  5. Beribilez (Jean Etxepare Bidegorri, 1931).
  6. Biotz-begietan (Xabier Lizardi, 1932).
  7. Leturiaren egunkari ezkutua (Txillardegi, 1957).
  8. Haur besoetakoa (Jon Mirande, 1959).
  9. Harri eta Herri (Gabriel Aresti, 1964).
  10. Egunero hasten delako (Ramon Saizarbitoria, 1969).
  11. Zergatik panpox (Arantxa Urretabizkaia, 1979).
  12. Hamaseigarrenean, aidanez (Anjel Lertxundi, 1983).
  13. Obabakoak (Bernardo Atxaga, 1988).
  14. Espainolak eta euskaldunak (Joxe Azurmendi, 1992).
  15. Kutsidazu bidea, Ixabel (Joxean Sagastizabal, 1994).
  16. Otto Pette (Anjel Lertxundi, 1994).
  17. Hamaika pauso (Ramon Saizarbitoria, 1995).
  18. Non dago Basque harbour? (Koldo Izagirre, 1997).
  19. Gasteizko hondartzak (Xabier Montoia, 1997).
  20. Lur bat haratago (Joan Mari Irigoien, 2000).

XXI. mendeanAldatu

  1. SPrako tranbia (Unai Elorriaga, 2001).
  2. Lagun izoztua (Joseba Sarrionandia, 2001).
  3. Bitartean heldu eskutik (Kirmen Uribe, 2001).
  4. Sisifo maite minez (Laura Mintegi, 2001).
  5. Krokodiloa ohe azpian (Mariasun Landa, 2002).
  6. Larrepetit (Pello Lizarralde, 2002).
  7. Zorion perfektua (Anjel Lertxundi, 2002).
  8. Soinujolearen semea (Bernardo Atxaga, 2003).
  9. Bizia lo (Jokin Muñoz, 2003).
  10. Bilbao-New York-Bilbao (Kirmen Uribe, 2008).
  11. Moroak gara behelaino artean? (Joseba Sarrionandia, 2010).
  12. Martutene (Ramon Saizarbitoria, 2012).
  13. Nevadako egunak (Bernardo Atxaga, 2013).
  14. Ehiztariaren isilaldia (Luis Garde, 2015).
  15. Bidean ikasia (Arantxa Urretabizkaia, 2016).
  16. Sekula kontatu behar ez nizkizun gauzak (Iban Zaldua, 2018)
  17. Miñan (Ibrahima Balde eta Amets Arzallus, 2019)

Ikus, gaineraAldatu