Ireki menu nagusia


Espainiako Batel Txapelketa Espainiako arraun-klub federatuen batelen artean jokatzen den txapelketa da, Espainiako Arraunketa Federazioak antolatua.

Espainiako Batel Txapelketa
Sorrera 1944
Antolatzailea Espainiako Arraunketa Federakuntza
Partehartzaileak EAEko, Kantabriako, Asturiasko eta Galiziako batelak.
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Gizon. Seniorrak:
Euskal Herria Iberia (6)
Euskal Herria Orio (6)
Espainia Castropol (6)
Espainia Astillero (6)
Emak. Seniorrak:
Galizia Samertolameu (4)
Azken ekitaldia 2019
Irabazlea(k) Gizon. Seniorrak:
Euskal Herria Donostiarra
Emak. Seniorrak:
Galizia Náutico de Riveira
Webgunea www.federemo.org

GizonezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

 
Espainiako Batel Txapelketa 2013
Edizioa Lekua Urtea      
I Retiro – Madril 1944   Castro Urdiales Santurtzi S.E.U. Bilbao
II Portugalete 1945   Iberia Castro Urdiales Santurtzi
III Retiro – Madril 1946   Iberia Pedreña Avilés
IV Retiro – Madril 1947   Laredo Castro Urdiales Iberia
V Retiro – Madril 1948   Esperanza (Donostia) Cofradía Pesca Santander Iberia
VI Avilés 1949   C. Náutico Portugalete Esperanza (Donostia) Altos Hornos de Vizcaya
VII Retiro – Madril 1950   Iberia Esperanza (Donostia) Ribadeo
VIII Retiro – Madril 1951   Orio Castropol Iberia
IX Irun 1952   Iberia Orio Zumaia
X Avilés 1953   Remeros del Nalón Castropol Iberia
XI Portugalete 1954   Iberia Portugalete Remeros del Nalón
XII Portugalete 1955   Iberia Sanjuandarra Lasarte
XIII Portugalete 1956   Lasarte Iberia Kaiku
XIV Santander 1957   San Pedro Iberia Pedreña
XV A Coruña 1958   Kaiku E.D. Centro Cofradía Pesca As Xubias
XVI Zaragoza 1959   Sanjuandarra Iberia Kaiku
XVII A Coruña 1960   Orio Remeros del Nalón Pedreña
XVIII Portugalete 1961   Avilés Castropol Parameiras (Mera)
XIX A Coruña 1962   Castropol Yola P.Donibane Cofradía Pesca Coruña
XX Avilés 1963   Cofradía Pesca Mugardos Iberia E.D. Coruña
XXI Castropol 1964   Castropol Kaiku Remeros del Eo
XXII Castropol 1965   Castropol Cofradía Pesca Mugardos Kaiku
XXIII Cedeira 1966   Cofradía Pesca Mugardos Kaiku Castropol
XXIV Tolosa 1967   San Pedro Oarso Errenteria Tolosa
XXV Castro Urdiales 1968   Castro Urdiales Castro Urdiales B Portugalete
XXVI Portugalete 1969   San Pedro Santoña Portugalete
XXVII Castropol 1970   San Pedro Santoña Castropol
XXVIII Portugalete 1971   San Pedro Pedreña Club de Mar Mugardos
XXIX Cedeira 1972   C.R. Argoños Luanco Arkote
XXX Pasaia 1973   Santoña Lasarte-Michelin Beraun
XXXI Santander 1974   Laredo Lasarte-Michelin Luanco
XXXII Luanco 1975   Laredo Raspas del Embarcadero Veleta (Tolosa)
XXXIII Las Arenas 1976   Laredo Veleta (Tolosa) Raspas del Embarcadero
XXXIV Santander 1977   Veleta (Tolosa) Kaiku C.R. Argoños
XXXV Orio 1978   Kaiku San Juan Luanco
XXXVI Castro Urdiales 1979   Santurtzi San Juan Castro Urdiales
XXXVII Luanco 1980   Veleta (Tolosa) Portugalete Zierbena
XXXVIII Bermeo 1981   Orio Bermeo Zierbena
XXXIX A Coruña 1982   Getaria Zierbena Castro Urdiales
XL Pasaia 1983   Zumaia Zierbena Mundaka
XLI Castro Urdiales 1984   Zumaia Zierbena Castropol
XLII O Grove 1985   Zumaia Santoña Iberia
XLIII Navia 1986   Santoña Zumaia Kaiku
XLIV Bermeo 1987   Santoña Iberia Kaiku
XLV Cedeira 1988   Zierbena Iberia A Cabana
XLVI Santander 1989   Zierbena Santurtzi C.R.C. Santander
XLVII Getaria 1990   Zierbena Santurtzi Castropol
XLVIII Cangas Morrazo 1991   Orio Castropol Zierbena
XLIX Castropol 1992   Camargo Perillo A Cabana
L Castro Urdiales 1993   Orio Koxtape (San Juan) Castropol
LI Sestao 1994   Castropol Orio Ondarroa
LII A Coruña 1995   Orio Mecos Cabo da Cruz
LIII Avilés 1996   Perillo Orio Cedeira
LIV Castro Urdiales 1997   Perillo Tiran Orio
LV Castro Urdiales 1998   Perillo Castropol Muros
LVI A Coruña 1999   Castropol Mundaka Castropolense
LVII Trasona 2000   Mecos Castropol Amegrove
LVIII Santander 2001   Mecos Karmeleko Ama (Santurtzi) Castreña (Castro)
LIX Sestao 2002   Mecos Astillero La Maruca
LX A Coruña 2003   Castropol Mecos Astillero
LXI Ferrol 2004   Astillero Club de Mar Mugardos Amegrove
LXII Santander 2005   Astillero Mecos Náutico Vigo
LXIII Sestao 2006   Astillero A Cabana Bateratze
LXIV Meira 2007   Astillero Castropol Samertolameu
LXV Sestao 2008   Castreña (Castro) Astillero Samertolameu
LXVI Santander 2009   Castro Urdiales Samertolameu Astillero
LXVII Ferrol 2010   Astillero Samertolameu Bermeo (Urdaibai)
LXVIII Ferrol 2011   Astillero Trasmiera (Pedreña) Kaiku
LXIX Moaña 2012   Tiran Bermeo (Urdaibai) San Juan
LXX Camargo 2013   Samertolameu Astillero Chapela
LXXI Camargo 2014   Cabo da Cruz Kaiku Zierbena
LXXII Meira 2015   Bermeo (Urdaibai) Cabo da Cruz Moaña (Samertolameu)
LXXII Vigo 2016   Zierbena Tiran Moaña (Samertolameu)
LXXIII Sestao 2017   Zierbena Santurtzi Orio
LXXIV Meira 2018   Zierbena Santurtzi Astillero
LXXV Teis-Vigo 2019   Donostiarra Santurtzi Zierbena

GaraipenakAldatu

Herria Elkarteak Garaipenak Urteak
  Sestao SDR Iberia (6), Kaiku AKE (2) 8 1945, 1946, 1950, 1952, 1954, 1955, 1958, 1978
  Orio Emen Gatoxti (2), Orio A.E. (4) 6 1951, 1960, 1981, 1991, 1993, 1995
  Castropol C.M. Castropol 6 1962, 1964, 1965, 1994, 1999, 2003
  El Astillero S.D.R. Astillero 6 2004, 2005, 2006, 2007, 2010, 2011
  Zierbena Zierbena A.E. 6 1988, 1989, 1990, 2016, 2017, 2018
  Pasai San Pedro Sanpedrotarra A.E. 5 1957, 1967, 1969, 1970, 1971
  Laredo Laredo R.C. 4 1947, 1974, 1975, 1976
  Castro Urdiales S.D.R. Castro Urdiales 4 1944, 1968, 2008, 2009
  Santoña C.R. Santoña 3 1973, 1986, 1987
  Oleiros C.R. Perillo 3 1996, 1997, 1998
  O Grove C.R. Mecos 3 2000, 2001, 2002
  Donostia Esperanza K.E. (1), Donostiarra (1) 2 1948, 2019
  Mugardos Cofradía de Pescadores de Mugardos 2 1963, 1966
  Tolosa S.R. La Veleta 2 1977, 1980
  Moaña S.D. Tirán, S.D. Samertolameu 2 2012, 2013
  Portugalete Club Náutico 1 1949
  Soto del Barco C.D. Remeros del Nalon 1 1953
  Lasarte Michelin K.K.E. 1 1956
  Aviles C.M. Avilés 1 1961
  Argoños C.R. Argoños 1 1972
  Santurtzi Itsasoko Ama A.E. 1 1979
  Getaria Getariako A.E. 1 1982
  Camargo C.R. Valle de Camargo 1 1992
  Boiro Cabo da Cruz 1 2014
  Bermeo Bermeo (Urdaibai) 1 2015

EmakumezkoakAldatu

2006 artean Senior eta Juniorrak batera zituzten batelak aritu ziren baina 2007tik aurrera Senior mailako emakumezkoen txapelketa jokatzen da. Hona hemen emaitzak:

Urtea      
2007   Samertolameu Astillero Cabo da Cruz
2008   Chapela Astillero Cabo da Cruz
2009   Chapela Astillero Náutico de Vigo
2010   Samertolameu Náutico de Vigo Cabo da Cruz
2011   Chapela San Juan Astillero
2012   Samertolameu Hibaika Bueu
2013   Samertolameu Chapela San Juan
2014   Chapela Samertolameu San Juan
2015   Zumaia Chapela Samertolameu
2016   Hibaika San Juan Mecos
2017   San Juan Náutico de Riveira Mecos
2018   San Juan Náutico de Riveira Hibaika
2019   Náutico de Riveira Mecos Deustu

GaraipenakAldatu

2007tik aurrera.

Elkartea Garaipenak Urteak
  Samertolameu 4 2007, 2010, 2012, 2013
  Chapela 4 2008, 2009, 2011, 2014
  San Juan 2 2017, 2018
  Zumaia 1 2015
  Hibaika 1 2016
  Náutico de Riveira 1 2019

Azken urteetako txapeldunakAldatu

Urtea Senior Giz. Junior Giz. Kadete Giz. Infantil Giz. Senior Ema. Junior Ema. Kadete Ema.¹ Infantil Ema.
2006 Astillero Orio Amegrove Astillero Astillero (SJ) Náutico Vigo
2007 Astillero Esteirana Robaleira Robaleira Samertolameu Náutico Vigo Astillero
2008 Castro Urd. Mecos Robaleira Robaleira Chapela San Juan Vilaxoan
2009 Castro Urd. Vilaxoan Vilaxoan Amegrove Chapela Zumaia Amegrove
2010 Astillero Vilaxoan Rianxo Vilaxoan Samertolameu Zumaia Ares
2011 Astillero Rianxo Amegrove Tirán Chapela Robaleira Amegrove
2012 Tirán Rianxo Tirán A Cabana Samertolameu Ares Robaleira
2013 Samertolameu Ondarroa Orio A Cabana Samertolameu Hibaika Orio
2014 Cabo Cruz Mecos A Cabana Bermeo Chapela Kaiku Vilaxoan
2015 Bermeo Mecos Cabo Cruz A.N. Castro Zumaia Orio Hibaika
2016 Zierbena San Juan A.N. Castro Rianxo Hibaika Astillero Orio
2017 Zierbena A Cabana A.N. Castro A.N. Castro San Juan Tirán Orio
2018 Zierbena Zierbena Cabo Cruz Mecos San Juan San Juan Kaiku
2019 Donostiarra Zierbena Muros Puebla Nautico Riveira Tolosaldea A Cabana San Juan
  • Giz. (Gizonezkoak)
  • Ema. (Emakumezkoak)
  • SJ (Senior-Junior)

¹ 2019 arte ez zegoen Kadete eta Infantil kategoriarik emakumezkoentzat, Promesa izeneko kategoria bakarra baizik.

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu