Toscanako Giroa

Toskanako Giroa» orritik birbideratua)
Toscanako Giroa Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1923
Ekitaldi kopurua92 (urtea: 2020)
MotaGertaera errepikakor
HerrialdeaITA Italia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaCOL Fernando Gaviria
Garaipen gehien lortu duenaITA Gino Bartali
(5 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Toscana (italieraz: Giro di Toscana) Toscana eskualdeko Arezzoko probintzian korritzen den txirrindularitza lasterketa italiarra da. Zehazki, Sansepolcron hasi eta Arezzon amaitzen da.

1923an sortu zen. 1933 eta 1934ko edizioak etapatan banatutakoak izan ziren. Toscanako Giroak Italiako txapelduna izendatu zuen 1946, 1967 eta 1986an. 2005etik, UCI Europe Tourreko Zirkuitu Kontinentalaren zati da 1.1. mailan.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1923  Costante Girardengo  Federico Gay  Giovanni Brunero
1924  Costante Girardengo  Pietro Linari  Michele Gordini
1925  Nello Ciaccheri  Marco Giuntelli  Giovanni Del Taglio
1926  Alfredo Binda  Costante Girardengo  Domenico Piemontesi
1927  Alfredo Binda  Domenico Piemontesi  Giovanni Brunero
1928  Alessandro Catalani  Colombo Neri  Mario Pomposi
1929  Leonida Frascarelli  Sirio Magagnini  Marco Giuntelli
1930  Pio Caimmi  Alfredo Binda  Luigi Marchisio
1931
ez zen jokatu
1932  Learco Guerra  Luigi Giacobbe  Alfredo Binda
1933
ez zen jokatu
1934  Mario Cipriani  Giuseppe Martano  Adriano Vignoli
1935  Mario Cipriani  Giuseppe Martano  Giuseppe Olmo
1936  Giovanni Cazzulani  Mario Cipriani  Giovanni Gotti
1937  Olimpio Bizzi  Glauco Servadei  Giovanni Valetti
1938  Mario Vicini  Learco Guerra  Ruggero Balli
1939  Gino Bartali  Mario Vicini  Olimpio Bizzi
1940  Gino Bartali  Mario Vicini  Sebastiano Torchio
1941  Fausto Coppi  Gino Bartali  Gino Fondi
1942  Vito Ortelli  Gino Bartali  Glauco Servadei
1943  Olimpio Bizzi  Glauco Servadei  Gino Bartali
1944-1945
ez zen jokatu
1946  Aldo Ronconi  Gino Bartali  Vito Ortelli
1947  Bruno Pasquini  Nedo Logli  Alfredo Martini
1948  Gino Bartali  Luciano Maggini  Sergio Maggini
1949  Fiorenzo Magni  Danilo Barozzi  Leo Castellucci
1950  Gino Bartali  Primo Volpi  Giulio Bresci
1951  Loretto Petrucci  Giuseppe Minardi  Franco Giacchero
1952  Rinaldo Moresco  Franco Giacchero  Angelo Conterno
1953  Gino Bartali  Elio Brasola  Giovanni Pettinati
1954  Fiorenzo Magni  Armando Barducci  Pasquale Fornara
1955  Arigo Padovan  Franco Aureggi  Tranquillo Scudellaro
1956  Nello Fabbri  Cleto Maule  Guido De Santi
1957  Alfredo Sabbadin  Emilio Bottecchia  Giorgio Albani
1958  Willy Vannitsen  Guido Carlesi  Giorgio Albani
1959  Adriano Zamboni  Angelo Conterno  Guido Boni
1960  Nino Defilippis  Adriano Zamboni  Guido Carlesi
1961  Marino Fontana  Adriano Zamboni  Rino Benedetti
1962  Guido Carlesi  Diego Ronchini  Dino Liviero
1963  Vito Taccone  Vittorio Adorni  Imerio Massignan
1964  Giorgio Zancanaro  Roberto Poggiali  Aldo Moser
1965  Luciano Sambi  Imerio Massignan  Renzo Baldan
1966  Rudi Altig  Dino Zandegù  Felice Gimondi
1967  Franco Balmamion  Michele Dancelli  Vittorio Adorni
1968  Franco Bitossi  Adriano Durante  Marino Basso
1969  Giorgio Favaro  Ernesto Jotti  Attilio Rota
1970  Gianfranco Bianchin  Ernesto Jotti  Romano Tumellero
1971  Giancarlo Polidori  Antoon Houbrechts  Arturo Pecchielan
1972  Josef Fuchs  Georges Pintens  Giuseppe Perletto
1973  Roger De Vlaeminck  Roberto Poggiali  Fabrizio Fabbri
1974  Francesco Moser  Franco Bitossi  Sigfrido Fontanelli
1975  Constantino Conti  Franco Bitossi  Roger De Vlaeminck
1976  Francesco Moser  Walter Riccomi  Pierino Gavazzi
1977  Francesco Moser  Roger De Vlaeminck  Alfio Vandi
1978  Giuseppe Perletto  Pierino Gavazzi  Giuseppe Martinelli
1979  Mario Noris  Giuseppe Fatato  Renato Laghi
1980  Nazzareno Berto  Giuseppe Saronni  Pierino Gavazzi
1981  Gianbattista Baronchelli  Pierino Gavazzi  Francesco Moser
1982  Francesco Moser  Gianbattista Baronchelli  Alfio Vandi
1983  Alfons De Wolf  Massimo Ghirotto  Riccardo Magrini
1984  Gianbattista Baronchelli  Bruno Leali  Giuliano Pavanello
1985  Ezio Moroni  Giovanni Mantovani  Jens Veggerby
1986  Claudio Corti  Roberto Visentini  Massimo Ghirotto
1987  Renato Piccolo  Claudio Chiappucci  Roberto Pagnin
1988  Ron Kiefel  Silvano Contini  Daniele Pizzol
1989  Maurizio Fondriest  Dimitri Konishev  Gianbattista Baronchelli
1990  Marco Saligari  Marco Lietti  Roberto Pagnin
1991  Massimiliano Lelli  Leonardo Sierra  Giorgio Furlan
1992  Giorgio Furlan  Leonardo Sierra  Gianni Faresin
1993  Massimiliano Lelli  Leonardo Sierra  Stefano Della Santa
1994  Francesco Casagrande  Pascal Richard  Massimo Ghirotto
1995  Massimo Podenzana  Denis Zanette  Alberto Elli
1996
ez zen jokatu
1997  Sergio Barbero  Michele Bartoli  Vladimir Poulnikov
1998  Francesco Secchiari  Stefano Faustini  Massimo Donati
1999  Luca Scinto  Nicola Miceli  Alessandro Spezialetti
2000  Ruslan Ivanov  Sergio Barbero  Gianluca Bortolami
2001  Gorazd Štangelj  Pascal Hervé  Pablo Lastras
2002  Alexandr Shefer  Paolo Bettini  Giuseppe Palumbo
2003  Rinaldo Nocentini  Massimo Giunti  Tadej Valjavec
2004  Matteo Tosatto  Alberto Ongarato  Dimitri Konishev
2005  Daniele Bennati  Mikhaylo Khalilov  Marco Velo
2006  Przemysław Niemiec  Giuliano Figueras  Volodymyr Duma
2007  Vincenzo Nibali  Matteo Priamo  Boris Shpilevsky
2008  Mattia Gavazzi  Francesco Chicchi  Gabriele Balducci
2009  Alessandro Petacchi  Manuel Belletti  Ruggero Marzoli
2010  Daniele Bennati  Marco Marcato  Caleb Fairly
2011  Daniel Martin   Mauro Santambrogio  Miguel Ángel Rubiano
2012  Alessandro Ballan  Carlos Betancur  Valerio Agnoli
2013  Mattia Gavazzi  Ivan Rovny  Taylor Phinney
2014  Pieter Weening  Jérôme Baugnies  Roman Maikin
2015
ez zen jokatu
2016  Daniele Bennati  Sonny Colbrelli  Giovanni Visconti
2017  Guillaume Martin  Giovanni Visconti   Mattia Cattaneo
2018  Gianni Moscon  Romain Bardet  Domenico Pozzovivo
2019  Giovanni Visconti   Egan Bernal  Nicolai Cherkasov
2020  Fernando Gaviria  Robert Stannard  Ethan Hayter

Kanpo estekakAldatu