Ireki menu nagusia

Giovanni Valetti (Vinovo, Turingo probintzia, 1913ko irailak 22-Avigliana, 1998ko maiatzak 28) txirrindulari italiar bat izan zen, profesionala 1930eko hamarkadan.

Giovanni Valetti
Giovanni Valetti (vers 1939).jpg
Bizitza
Jaiotza Vinovo1913ko irailaren  22a
Herrialdea  Italiako Erresuma  (1913-09-22 -  1946-06-18)
 Italia  (1946-06-18 -  1998-05-28)
Heriotza Avigliana1998ko maiatzaren  28a (84 urte)
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
 
Jasotako sariak

BiografiaAldatu

Bi aldiz irabazi zuen Italiako Giroa, biak jarraian, 1938 eta 1939an. Aurretik, 2. izan zen 1937ko edizioan eta 5. 1936koan. Bigarren Mundu Gerraren hasierak bere kirol karrera amaiarazi zuen.

PalmaresaAldatu

1933

1936

  • Frejuseko Sari Nagusia

1937

1938

1939

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1936 1937 1938 1939 1940
  Italiako Giroa 5 2 1 1 17


Aurrekoa
Gino Bartali
Italiako Giroaren irabazlea
1938 eta 1939
Ondorengoa
Fausto Coppi