Luigi Marchisio

txirrindulari italiarra

Luigi Marchisio (Castelnuovo Don Bosco, 1909ko apirilaren 26a - 1992ko uztailaren 3a) italiar txirrindularia izan zen.

Luigi Marchisio

(1932)
Bizitza
JaiotzaCastelnuovo Don Bosco1909ko apirilaren 26a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1909ko apirilaren 26a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1992ko uztailaren 3a)
HeriotzaCastelnuovo Don Bosco1992ko uztailaren 3a (83 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Legnano taldearekin pasa zen profesionaletara eta han hiru urte egon zen. Gero, Bianchi taldean egon zen urte batez, 1932an eta bere azken urtea Olympia O.Egg taldean egon zen. Bera, Italiako Giroa irabazi duen bigarren txirrindulari gazteena da, Fausto Coppi handiaren atzetik.

Palmaresa

aldatu

1928

1929

1930

1931

1932

1933

Sailkapen orokorra Itzuli Handietan

aldatu
Itzulia 1929 1930 1931 1932 1933
Italiako Giroa - 1. 3. - -
Frantziako Tourra - - - 26. -
Espainiako Vuelta X X X X X
Munduko txapelketa   - - - - -

-: ez zuen parte hartua
UT: utzi, ez zuen amaitu
X: ez zen jokatu

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu

Luigi Marchisio - ProCyclingStats