Paolo Bettini

txirrindulari italiarra

Paolo Bettini (Cecina, Livorno, 1974ko apirilaren 1a - ) txirrindulari profesional italiarra. 2004tik Quick Step taldean dabil.

Paolo Bettini
Paolo Bettini - 2008 (cropped).jpg
Bizitza
Jaiotza Cecina1974ko apirilaren 1a (47 urte)
Herrialdea  Italia
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Posizio edo espezialitatea klasikomanoa
Pisua 60 kilogramo
Altuera 167 zentimetro
Jasotako sariak
clubpaolobettini.it

Munduko Kopa hiru aldiz jarraian (2002, 2003 eta 2004) eta bi Munduko Txapelketa, jarraian ere (2006 eta 2007), irabazi duen txirrindulari bakarra da.

PalmaresaAldatu

1998Aldatu

1999Aldatu

2000Aldatu

2001Aldatu

2002Aldatu

2003Aldatu

2004Aldatu

2005Aldatu

2006Aldatu

2007Aldatu

2008Aldatu

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008
  Italiako Giroa 25 7 44 UT 38 56 41 19
  Frantziako Tourra UT 70 48 58
  Espainiako Vuelta 32 UT UT UT UT
  Munduko Txapelketa 63 9 2 26 4 UT 13 1 1 28
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Kanpo estekakAldatu