Daniel Martin (txirrindularia)

txirrindulari irlandarra

Daniel Dan Martin (1986ko abuztuaren 20a, Birmingham, Ingalaterra) irlandar txirrindulari profesional bat da. Gaur egun Quick-Step Floors taldean lasterka egiten du. Ingalaterran jaioa eta hazia izan arren, 2006tik aurrera Irlandako herrialdetasunarekin lasterka egiten du.

Daniel Martin (txirrindularia)
Dan Martin.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakDaniel Martin
JaiotzaBirmingham1986ko abuztuaren 20a (35 urte)
Herrialdea Irlandako Errepublika
BizilekuaGirona
Familia
AitaNeil Martin
Ezkontidea(k)Jess Andrews (en) Itzuli
Hezkuntza
HeziketaSt Francis of Assisi Catholic Technology College (en) Itzuli
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Etixx-Quick Step 2016-2017
EF Education First Pro Cycling 2008-2015
Marseille 13 KTM 2005-2007
EF Education First Pro Cycling (ikaslea)2007ko abuztuaren 1a-2007ko abenduaren 31
UAE Team Emirates 2018-2019
Israel Start-Up Nation 2020-2021
 
Pisua62 kilogramo
Altuera176 zentimetro

Twitter: DanMartin86 Edit the value on Wikidata

Stephen Roche txirrindulariaren hiloba eta Nicolas Roche txirrindulariaren lehengusua da.

PalmaresaAldatu

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
  Italiako Giroa 57. UT 10.
  Frantziako Tourra 35. 33 39. 9. 6. 8. 18. 41. 40.
  Espainiako Vuelta 53. 13. UT 7. UT UT 4.
  Munduko Txapelketa 68. 90. 32. UT 84. 26. UT UT
Legenda
Ez zuen osatu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Kanpo estekakAldatu