Francesco Casagrande

txirrindulari italiarra

Francesco Casagrande (Florentzia, 1970eko irailaren 14a), italiar txirrindulari ohia da. profesionala izan zen 1993tik 2005ra eta 49 garaipen lortu zituen. Lau aldiz izan zen lehenengo hamarren artean itzuli handietan, eta behin, bigarren izan zen Italiako Giroan.

Francesco Casagrande
Francesco CASAGRANDE.jpg
Bizitza
JaiotzaFlorentzia1970eko irailaren 14a (51 urte)
Herrialdea Italia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Saeco 1992-1997
Vini Caldirola (en) Itzuli 1999-2000
Fassa Bortolo 2001-2002
UAE Team Emirates 2003-2004ko irailaren 30a
Vini Caldirola (en) Itzuli 2004ko urriaren 1a-2004ko abenduaren 31
Cofidis 1998-1998
 

TaldeakAldatu

  • Mercatone Uno (1992-1995).
  • Saeco (1996-1997).
  • Cofidis (1998).
  • Vini Caldirola (1999-2000).
  • Fassa Bortolo (2001-2002).
  • Lampre (2003).
  • Vini Caldirola (2004).
  • Naturino-Sapore di Mare(2005).

PalmaresaAldatu

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

Kanpo estekakAldatu