Ireki menu nagusia

Vittorio Adorni (San Lazzaro di Parma, 1937ko azaroak 14) italiar txirrindulari ohi bat da, profesionala 1961 eta 1970 artean, denbora horretan 60 garaipen lortu zituelarik.

Vittorio Adorni
Vittorio Adorni 1966.jpg
Bizitza
Jaiotza Parma1937ko azaroaren  14a (81 urte)
Herrialdea  Italia
Lehen hizkuntza italiera
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak telebista aurkezlea, txirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Salvarani 1964-1966
Salamini-Luxor TV Itzuli 1967-1967
Faemino-Faema 1968-1968
Scic 1969-1970
 
Pisua 74 kilogramo
Altuera 184 zentimetro
Jasotako sariak
Kidetza Nazioarteko Olinpiar Batzordea

1968ko Munduko Txirrindularitza Txapelketa irabazi zuen, Imolan jokatu zena. Italiako Giroko liderraren maglia arrosa 19 egunez eraman zuen, 1965eko Italiako Giroa irabaztea lortuz, Italo Zilioli eta Felice Gimondiren aurretik. 1963 eta 1968ko edizioetan 2. eta 1964 eta 1967koetan 4. ere izan zen.

Txirrindularitza aktibotik erretiratu ondoren, telebistako komentarista eta kirol zuzendari izan da zenbait urtez, Salvarani eta Bianchi taldeak zuzenduz. Gaur egun, Nazioarteko Txirrindularitza Batasuneko direktibako kide da.

PalmaresaAldatu

1961

  • San Geo Kopa

1962

1963

1964

1965

1966

1967

1968

1969

1970

  • Etapa 1 Romandiako Tourrean.

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970
  Italiako Giroa 28 5 2 4 1 7 4 2 12 10
  Frantziako Tourra UT 10 UT
  Espainiako Vuelta 5
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi


Aurrekoa
Jacques Anquetil
Italiako Giroaren irabazlea
1965
Ondorengoa
Gianni Motta


Aurrekoa
Eddy Merckx
Munduko Txirrindularitza Txapelduna
1968
Ondorengoa
Harm Ottenbros