Tre Valli Varesine

Tre Valli Varesine
Tre Valli Varesine 1940.png
Orokortasunak
KirolaTxirrindularitza
Sorrera1919
Ekitaldi kopurua100 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Urr)
MotaEgun bateko lasterketa
HerrialdeaITA Italia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Maila1.1 (1999-2004)
Palmaresa
Azken garaileaITA Alessandro De Marchi
Garaipen gehien lortu duenaITA Giuseppe Saronni
ITA Gianni Motta
(4 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Tre Valli Varesine (euskaraz: «Hiru Varesetar Haran») txirrindularitza lasterketa bat da, etapa bakarrean ospatzen dena, Varese inguruan, Vareseko probintzian, Lombardia eskualdean, Italian.

Trittico Lombardo deritzonaren zati da, Agostoni Kopa eta Bernocchi Koparekin batera, hirurak Lombardian ospatuak hiru egunean jarraian, abuztuan.

1919tik ospatzen da. Beti lineako etapa bat da, 1955eko edizioa izan ezik, 100 kilometroko erlojupeko bat izan zena.

UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren barnean dago, 1.HC mailan.

Lasterketa honetan garaipen gehien dituztenak Gianni Motta eta Giuseppe Saronni dira, bakoitzak lau garaipen dituelarik.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1919  Pietro Bestetti  Giovanni Scaioni  Angelo Bianchi
1920  Raimondo Rosa  Carlo Spina  Camillo Bertarelli
1921  Luigi Gilardi  Vincenzo Botta
1922  Domenico Piemontesi  G. Vigano  L. Malinverni
1923  Filippo Brusatori  Mario Bianchi  V. Florini
1924  Libero Ferrario  V. Florini  Luigi Magnotti
1925  Giovanni Tizzoni  Luigi Magnotti  Aniceto Cattaneo
1926  Mario Bonvicini  Roberto Lorenzetti  Aleardo Simoni
1927  Renato Zanona  Paolo Zanetti  Aleardo Simoni
1928  Battista Visconti  Attilio Marangoni  Aleardo Simoni
1929  Ambrogio Morelli  Alessandro Catalani  Allegro Grandi
1930  Albino Binda  Luigi Ferrando  Riccardo Proserpio
1931  Luigi Giacobbe  Francesco Camusso  Michele Mara
1932  Domenico Piemontesi  Alfredo Bovet  Luigi Giacobbe
1933  Alfredo Bovet  Remo Bertoni  Luigi Macchi
1934  Severino Canavesi  Attilio Masarati  Luigi Barral
1935  Pietro Chiappini  Ercole Rigamonti  Edmondo Toccaceli
1936  Cesare Del Cancia  Michele Benente  Enrico Mollo
1937  Olimpio Bizzi  Diego Marabelli  Glauco Servadei
1938  Gino Bartali  Severino Canavesi  Secondo Magni
1939  Olimpio Bizzi  Gino Bartali  Adolfo Leoni
1940  Cino Cinelli  Mario Ricci  Fausto Coppi
1941  Fausto Coppi  Olimpio Bizzi  Gino Bartali
1942  Luciano Succi  Vasco Bergamaschi  Mario De Benedetti
1943-1944
ez zen jokatu Bigarren Mundu Gerragatik
1945  Adolfo Leoni  Mario Ricci  Gino Bartali
1946  Enrico Mollo  Mario Ricci  Renzo Zanazzi
1947  Fiorenzo Magni  Mario Ricci  Louis Thiétard
1948  Fausto Coppi  Gino Bartali  Antonio Bevilacqua
1949  Nedo Logli  Vittorio Seghezzi  Renzo Zanazzi
1950  Antonio Bevilacqua  Alfredo Martini  Mario Ricci
1951  Guido De Santi  Alfredo Pasotti  Pasquale Fornara
1952  Giuseppe Minardi  Alfredo Martini  Arigo Padovan
1953  Nino Defilippis  Marcello Pellegrini  Bruno Monti
1954  Giorgio Albani  Rino Benedetti  Giuseppe Minardi
1955  Fausto Coppi  Aldo Moser  Giuseppe Minardi
1956  Gastone Nencini  Giorgio Albani  Giuseppe Minardi
1957  Germain Derycke  Ercole Baldini  Angelo Conterno
1958  Carlo Nicolo  Aldo Moser  Giorgio Tinazzi
1959  Dino Bruni  Giovanni Verucchi  Armando Pellegrini
1960  Nino Defilippis  Rino Benedetti  Angelo Conterno
1961  Willy Vannitsen  Carlo Azzini  Diego Ronchini
1962  Giuseppe Fezzardi  Jos Hoevenaers  Franco Balmamion
1963  Italo Zilioli  Franco Cribiori  Guido De Rosso
1964  Marino Vigna  Antonio Bailetti  Flaviano Vicentini
1965  Gianni Motta  Michele Dancelli  Felice Gimondi
1966  Gianni Motta  Italo Zilioli  Vito Taccone
1967  Gianni Motta  Giorgio Zancanaro  Tommaso de Pra
1968  Eddy Merckx  Michele Dancelli  Gianni Motta
1969  Marino Basso  Dino Zandegù  Luciano Armani
1970  Gianni Motta  Eddy Merckx  Felice Gimondi
1971  Giancarlo Polidori  Constantino Conti  Italo Zilioli
1972  Giacinto Santambrogio  Marino Basso  Michele Dancelli
1973  Enrico Paolini  Marcello Bergamo  Italo Zilioli
1974  Constantino Conti  Giacinto Santambrogio  Enrico Paolini
1975  Fabrizio Fabbri  Mauro Simonetti  Serge Parsani
1976  Francesco Moser  Roger De Vlaeminck  Gianbattista Baronchelli
1977  Giuseppe Saronni  Phil Edwards  Valerio Lualdi
1978  Francesco Moser  Giovanni Battaglin  Gianbattista Baronchelli
1979  Giuseppe Saronni  Pierino Gavazzi  Roger De Vlaeminck
1980  Giuseppe Saronni  Pierino Gavazzi  Silvano Contini
1981  Gregor Braun  Alessandro Paganessi  Pierino Gavazzi
1982  Pierino Gavazzi  Claudio Torelli  Gianbattista Baronchelli
1983  Alessandro Paganessi  Silvano Contini  Serge Demierre
1984  Pierino Gavazzi  Gianbattista Baronchelli  Marino Amadori
1985  Giovanni Mantovani  Giuseppe Saronni  Pierino Gavazzi
1986  Guido Bontempi  Pierino Gavazzi  Roberto Pagnin
1987  Franco Ballerini  Kjell Nilsson  Marco Bergamo
1988  Giuseppe Saronni  Guido Bontempi  Pierino Gavazzi
1989  Gianni Bugno  Charly Mottet  Dirk De Wolf
1990  Pascal Richard  Claudio Chiappucci  Thomas Wegmüller
1991  Guido Bontempi  Pascal Richard  Gérard Rué
1992  Massimo Ghirotto  Pascal Richard  Herbert Niederberger
1993  Massimo Ghirotto  Francesco Casagrande  Bruno Cenghialta
1994  Claudio Chiappucci  Vladislav Bobrik  Stefano Zanini
1995  Roberto Caruso  Angelo Lecchi  Stefano Colagè
1996  Fabrizio Guidi  Andrea Tafi  Massimo Donati
1997  Roberto Caruso  Dario Andriotto  Marco Serpellini
1998  Davide Rebellin  Giuseppe Di Grande  Maximilian Sciandri
1999  Sergio Barbero  Davide Rebellin  Francesco Casagrande
2000  Massimo Donati  Davide Rebellin  Daniele De Paoli
2001  Mirko Celestino  Paolo Valoti  Gianluca Bortolami
2002  Eddy Ratti  Danilo Di Luca  Laurent Dufaux
2003  Danilo Di Luca  Andrea Ferrigato  Markus Zberg
2004  Fabian Wegmann  Danilo Di Luca  Volodymyr Duma
2005  Stefano Garzelli  Lorenzo Bernucci  Damiano Cunego
2006  Stefano Garzelli  Rinaldo Nocentini  Raffaele Ferrara
2007  Christian Murro  Alessandro Bertolini  Kanstantsin Sivtsov
2008  Francesco Ginanni  Leonardo Bertagnolli  Damiano Cunego
2009  Mauro Santambrogio  Francesco Masciarelli  Alexander Bocharov
2010  Daniel Martin   Domenico Pozzovivo  Jérôme Baugnies
2011  Davide Rebellin  Domenico Pozzovivo  Thibaut Pinot
2012  David Veilleux  Andrea Palini  Danilo Di Luca
2013  Kristijan Đurasek  Francesco Manuel Bongiorno  Alexandr Kolobnev
2014  Michael Albasini  Sonny Colbrelli  Filippo Pozzato
2015  Vincenzo Nibali  Sergey Firsanov  Giacomo Nizzolo
2016  Sonny Colbrelli  Diego Ulissi  Francesco Gavazzi
2017  Alexandre Geniez  Thibaut Pinot  Vincenzo Nibali
2018  Toms Skujiņš  Thibaut Pinot  Peter Kennaugh
2019  Primož Roglič  Giovanni Visconti   Toms Skujiņš
2021  Alessandro De Marchi  Davide Formolo  Tadej Pogačar

Oharrak:

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  86
  3
  2
  2
  1

Kanpo estekakAldatu