Enrico Mollo

txirrindulari italiarra

Enrico Mollo, (Turin, 1913ko uztailaren 24a-Moncalieri, 1992ko martxoaren 10a) italiar txirrindulari bat izan zen. Bigarren mundu gerra baino lehen, eta gero, garaipenak lortu zituen eta birritan izan zen Italiko Giroko podiumean. Gainera, bere lehen partaidetzan, 1936ko Italiako Giroan, 9. amaitu zuen.

Enrico Mollo
Bizitza
JaiotzaTurin1913ko uztailaren 24a
Herrialdea Italiako Erresuma  (1913ko uztailaren 24a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1992ko martxoaren 10a)
HeriotzaMoncalieri1992ko martxoaren 10a (78 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

TaldeakAldatu

  • Gloria y Frejus (1935).
  • Frejus y Gloria (1936).
  • Frejus (1937-1938).
  • Olimpya (1939-1941).
  • Viscontea (1942).
  • Benotto (1946).
  • Galibier (1948).

PalmaresaAldatu

1935

1936

1937

1938

  • Hiru Itxasoen Giroa.

1939

1940

1941

1946

Kanpo estekakAldatu