Mario Ricci

Mario Ricci (Padua, 1914ko abuztuaren 13a - Como, 2005eko otsailaren 22a), italiar txirrindulari bat izan zen. Profesionala 1938tik 1950ra, eta urte haietan, 25 garaipen lortu zituen. Lombardiako Giroa birritan irabazi zuen, Italiako Txapelketa eta Italiako Giroko zenbait etapa.

Mario Ricci
Bizitza
Jaiotza Padua1914ko abuztuaren 13a
Herrialdea  Italiako Erresuma  (1914ko abuztuaren 13a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  2005eko otsailaren 22a)
Heriotza Como2005eko otsailaren 22a (90 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia eta automobil-pilotua
Ibilbidea
Taldeak Urteak
 

TaldeakAldatu

  • Maino (1938-1939).
  • Legnano (1940-1948).
  • Viscontea (1949-1950).

PalmaresaAldatu

1941

1942

  • Benevento.

1943

1944

  • Erroma-Subiako-Erroma eta bi etapa.

1945

  • Lombardiako Giroa.
  • Mateotti Saria.
  • Bollate.

1946

  • Milan-Mantua.
  • Bollate.
  • Italiako Giroko etapa bat.

1947

  • Italiako Giroko etapa bat.
  • Romandiako Tourreko etapa bat.
  • Bernocchi Kopa.

1948

  • Italiako Giroko etapa bat.

1949

1950

Kanpo estekakAldatu