Tadej Pogačar

txirrindulari esloveniarra

Tadej Pogačar (Komenda, 1998ko irailaren 21a) Esloveniako txirrindulari profesional bat da. Gaur egun UAE Team Emirates taldean ari da.

Tadej Pogačar

Bizitza
JaiotzaKlanec (en) Itzuli1998ko irailaren 21a (25 urte)
Herrialdea Eslovenia
Familia
Bikotekidea(k)
Hezkuntza
Hizkuntzakesloveniera
ingelesa
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Rog-Ljubljana 2017-2018
UAE Team Emirates 2019-
 
Pisua66 kilogramo
Altuera176 zentimetro
Jasotako sariak

tadej-pogacar.com
IMDB: nm13824217 Facebook: tadej.pogacar.5 Twitter: TamauPogi Instagram: tadejpogacar Youtube: UC919mLOYglQxa41BJ8uCSCA Edit the value on Wikidata

Ibilbidea aldatu

2019an, UCI World Tour-eko (txirrindularitza profesionalaren goreneko maila) etapakako lasterketa bat irabazi zuen txirrindulari gazteena bihurtu zen, Kaliforniako Tourra irabazi ondoren, 20 urterekin[1]. Urte horretan bertan hiru etapa irabazi zituen Espainiako Itzulian, eta sailkapen nagusian hirugarren amaitu zuen[2].

2020. urtean, Frantziako Tourra irabazi zuen bigarren txirrindulari gazteena izan zen, Henri Cornet-en atzetik (1904). 2020ko Frantziako Tourra eta hiru etapa irabazi zituen 22 urte bete bezperan[3].

2021ean bere bigarren Frantziako Tourra irabazi zuen, hiru etapa garaipenekin[4].

Bizitza pertsonala aldatu

Urška Žigart bikotekidea ere txirrindularia da, hiru aldiz Esloveniako erlojupeko txapelduna izan dena[5].

Palmaresa aldatu

2018

2019

2020

2021

2022

2023

Sailkapen orokorra lasterketa nagusietan aldatu

Itzuli Handiak aldatu

Itzuli Handia 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
  Italiako Giroa
  Frantziako Tourra 1. 1. 2. 2.
  Espainiako Vuelta 3.

Beste Itzuliak aldatu

Itzulia 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Down Under Tour 13. X X
Paris-Niza 1.
Tirreno-Adriatiko 1. 1.
Kataluniako Volta X
Euskal Herriko Itzulia 6. X 3.
Dauphiné Libéré 4.

Klasikoak eta Txapelketak aldatu

Lasterketa 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Strade Bianche 30. 13. 7. 1.
Milan-San Remo 12. 5. 4.
E3 Harelbeke X 3.
Flandrian Zehar X 10.
Flandriako Tourra 4. 1.
Amstel Gold Race UT X 1.
La Flèche Wallonne 53. 9. 12. 1.
Lieja-Bastogne-Lieja 18. 3. 1. UT
Donostia Klasikoa UT X UT
Bretagne Classic 89.
Quebeceko Sari Nagusia X 24.
Montrealgo Sari Nagusia X X 1.
Lombardiako Giroa 1. 1. 1.
  Olinpiar Jokoak (errepide) X 3. X
  Munduko Errepideko Tx 18. 33. 37. 19. 3.
  Munduko Erlojupeko Tx 10. 6. 21.
  Europako Errepideko Tx 5.
  Europako Erlojupeko Tx 12.
  Esloveniako Errepideko Tx 6. 7. 2. 5. 1.
  Esloveniako Erlojupeko Tx 5. 2. 1. 1. 3. 1.
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Erreferentziak aldatu

  1. Marshall-Bell 2019-05-18T22:20:53Z, Chris. (2019-05-18). «Record-breaker Tadej Pogačar wins Tour of California after Cees Bol takes stage seven» cyclingweekly.com (Noiz kontsultatua: 2021-08-05).
  2. (Ingelesez) «La Vuelta a Espana 2019 - Wonderkid Tadej Pogacar storms to third stage win of La Vuelta» Eurosport (Noiz kontsultatua: 2021-08-05).
  3. Berria. «Pogacarrek irabazi du Frantziako Tourra» Berria (Noiz kontsultatua: 2021-08-05).
  4. Agirrebengoa, Eñaut. «Haize berriak eta zikloi bat» Berria (Noiz kontsultatua: 2021-08-05).
  5. (Ingelesez) published, Patrick Fletcher. (2020-09-20). «Tadej Pogacar: Shark in sheep's clothing, Tour de France champion» cyclingnews.com (Noiz kontsultatua: 2023-06-28).

Kanpo estekak aldatu