Allegro Grandi

Allegro Grandi (San Pietro in Casale, 1907ko 17a - Caracas, 1973ko apirilaren 23a), italiar txirrindulari bat izan zen. 1926. urtean Italiako Txapelduna izan zen amateur mailan eta hurrengo urtean profesionala izan zen. Hiru aldiz izan zen lehenengo hamarren artean, Italiako Giroan.

Allegro Grandi
L'italien Allegro Grandi, vainqueur de Turin-Bruxelles en juillet 1930.jpg
Bizitza
Jaiotza San Pietro in Casale1907ko urtarrilaren 17a
Herrialdea  Italiako Erresuma  (1907ko urtarrilaren 17a -  1946ko ekainaren 18a)
 Italia  (1946ko ekainaren 18a -  1973ko apirilaren 23a)
Heriotza Caracas1973ko apirilaren 23a (66 urte)
Heriotza modua suizidioa
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
 

Olympic.org: allegro-grandi Edit the value on Wikidata

TaldeakAldatu

  • Ivse-Pirelli (1927).
  • Bianchi (1928-1932).

PalmaresaAldatu

1927Aldatu

1928Aldatu

  • Munduko Txapelketa amateur mailan.

1929Aldatu

1930Aldatu

  • Turin-Bruxela eta etapa bat.

1933Aldatu

  • Predappio-Erroma eta etapa bat.

Kanpo estekakAldatu