Ireki menu nagusia

Haut-Varko Tourra Frantziako Var departamenduan urtero otsailean ospatzen den etapakako txirrindularitza proba bat da.

1969tik ospatzen da. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren zati da .1 mailan (2.1 zenbaita etapatakoa denean eta 1.1 etapa bakarrekoa denean). Frantziako Txirrindularitza Koparen zati izan zen egun bakarrean ospatzen zenean.

Proba beti izan da etapa bakarrekoa, 1987, 2009 eta 2010eko edizioetan izan ezik, hiru edizio horietan bi etapa izan baitzituen. Helmuga beti izan da Draguignan.

Joop Zoetemelk da proba honetan garaipen gehien lortu dituena, hiru aldiz irabaziz.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1969   Frantzia Raymond Poulidor   Belgika Willy Monty   Belgika Albert Van Vlierberghe
1970   Frantzia René Grelin   Italia Wladimiro Panizza   Italia Roberto Poggiali
1971   Frantzia Désiré Letort   Frantzia Bernard Labourdette   Frantzia Jean-Pierre Parenteau
1972   Belgika Frans Verbeeck   Frantzia Jean-Claude Genty   Frantzia Pierre Rivory
1973   Herbehereak Joop Zoetemelk   Belgika Roger Rosiers   Luis Ocaña
1974   Herbehereak Gerben Karstens   Frantzia Georges Talbourdet   Frantzia José Catieau
1975   Frantzia Raymond Delisle   Euskadi Miguel Mari Lasa   Frantzia Patrick Perret
1976   Belgika Frans Verbeeck   Herbehereak Jan Raas   Frantzia André Chalmel
1977   Frantzia Bernard Thévenet   Herbehereak Henk Lubberding   Belgika Johan De Muynck
1978   Belgika Freddy Maertens   Herbehereak Joop Zoetemelk   Belgika Jean-Luc Vandenbroucke
1979   Herbehereak Joop Zoetemelk   Frantzia Jean Chassang   Frantzia Jean-René Bernaudeau
1980   Frantzia Pascal Simon   Irlandako Errepublika Sean Kelly   Frantzia Guy Sibille
1981   Frantzia Jacques Bossis   Frantzia Francis Castaing   Belgika Jean-Luc Vandenbroucke
1982   Irlandako Errepublika Sean Kelly   Frantzia Francis Castaing   Erresuma Batua Paul Sherwen
1983   Herbehereak Joop Zoetemelk   Irlandako Errepublika Stephen Roche   DEN Kim Andersen
1984   Frantzia Éric Caritoux   Erresuma Batua Robert Millar   Frantzia Pascal Simon
1985   Frantzia Charly Mottet   Frantzia Eric Caritoux   Kanada Steve Bauer
1986   Frantzia Pascal Simon   Frantzia Marc Madiot   Norvegia Dag-Otto Lauritzen
1987   Alemania Rolf Gölz   Frantzia Ronan Pensec   Irlandako Errepublika Martin Earley
1988   Belgika Luc Roosen   Irlandako Errepublika Seán Kelly   Belgika Etienne De Wilde
1989   Frantzia Gérard Rue   Frantzia Roland Leclerc   Belgika Luc Roosen
1990   Frantzia Luc Leblanc   Belgika Claude Criquielion   Italia Alberto Elli
1991   Frantzia Éric Caritoux   Belgika Etienne De Wilde   Belgika Willem Van Eynde
1992   Frantzia Gérard Rue   Suitza Fabian Jeker   Frantzia Frédéric Moncassin
1993   Frantzia Thierry Claveyrolat   Suitza Fabian Jeker   Frantzia Gérard Guazzini
1994   Frantzia Laurent Brochard   Frantzia Eddy Seigneur   Frantzia Ronan Pensec
1995   Italia Marco Lietti   Italia Luca Scinto   Italia Giuseppe Guerini
1996   Italia Bruno Boscardin   Herbehereak Leon Van Bon   Herbehereak Tristan Hoffman
1997   Italia Rodolfo Massi   Frantzia Richard Virenque   Frantzia Laurent Jalabert
1998   Frantzia Laurent Jalabert   Frantzia Pascal Chanteur   Frantzia Emmanuel Magnien
1999   Italia Davide Rebellin   Suitza Beat Zberg   Frantzia Christophe Bassons
2000   Italia Daniele Nardello   Kazakhstan Andrei Kivilev   Italia Davide Rebellin
2001   Italia Daniele Nardello   DEN Nicolaj Bo Larsen   Italia Davide Rebellin
2002   Frantzia Laurent Jalabert   Kazakhstan Alexandre Vinokourov   Australia Robbie McEwen
2003   Frantzia Sylvain Chavanel   Espainia Samuel Sánchez   Kazakhstan Andrei Kivilev
2004   Herbehereak Marc Lotz   Kazakhstan Dmitriy Fofonov   Belgika Stijn Devolder
2005   Belgika Philippe Gilbert   Italia Ruggero Marzoli   Frantzia Cédric Vasseur
2006   Italia Leonardo Bertagnolli   Italia Pietro Caucchioli   Belgika Jurgen Van de Walle
2007   Italia Filippo Pozzato   Australia Simon Gerrans   Espainia Ricardo Serrano
2008   Italia Davide Rebellin   Italia Rinaldo Nocentini   Errusia Alexandre Botcharov
2009   Frantzia Thomas Voeckler   Frantzia David Moncoutié   Finlandia Jussi Veikkanen
2010   Frantzia Christophe Le Mével   Belgika Bert De Waele   Frantzia Julien El Fares
2011   Frantzia Thomas Voeckler   Frantzia Julien Antomarchi   Italia Rinaldo Nocentini

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Frantzia 22
  Italia 8
  Belgika 5
  Herbehereak 5
  Irlandako Errepublika 1
  Alemania 1
  Frantzia 1
  Suitza 1

Kanpo loturakAldatu