Ireki menu nagusia

Marc Madiot (Renazé, Mayenne, 1959ko apirilak 16) txirrindulari ohi eta kirol zuzendari bat da.

Marc Madiot
Barlin - Quatre jours de Dunkerque, étape 3, 8 mai 2015, départ (B068).JPG
Bizitza
Jaiotza Renazé1959ko apirilaren  16a (60 urte)
Herrialdea  Frantzia
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzak frantsesa
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia, cyclo-cross cyclista Itzuli eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Renault 1980-1985
Système U 1986-1987
 
Jasotako sariak
www.marcaurel.perso.cegetel.net/

Eduki-taula

BiografiaAldatu

Txirrindulari profesionala 1980 eta 1994 artean, Paris-Roubaix irabazi zuen 1985 eta 1991n. 1997an Française des Jeux taldea sortu zuen, berau zuzentzen duelarik. Ligue National de Cyclismeko (LNC) presidentea da. Bere anaia Yvon Madiot ere txirrindulari profesionala izan zen, eta Française des Jeuxeko kirol zuzendaria da.

Beste txirrindulari askok bezala, bere karreran zehar anfetaminak hartu zituela onartu zuen, alabaina, sekula ez zuen positibo eman.

2007ko apirilean Ohorezko Legioko zaldun izendatua izan zen.

PalmaresaAldatu

1981

1982

  • Frantziako Ziklokros txapelduna

1983

1984

1985

1987

1988

  • 2. Frantziako errepide txirrindularitzako txapelketan

1989

1991

1992

Emaitzak itzuli handietanAldatu

Frantziako TourraAldatu

Marc Madiotek Frantziako Tourraren bederatzi ediziotan parte hartu zuen. 1984koan etapa bat irabazi zuen eta sailkapen nagusian zortzigarren izan zen 1983an.

 
Marc Madiot eta Jean-Luc Vandenbroucke
  • 1982: 30.
  • 1983: 8.
  • 1984: 35. eta etapa garaipen bat
  • 1985: 26.
  • 1987: 47.
  • 1988: 66.
  • 1989: 34.
  • 1991: 115.
  • 1992: 70.

Italiako GiroaAldatu

  • 1982: 34.
  • 1988: 12.

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Marc Madiot