Ireki menu nagusia

Miguel Maria Lasa Urkia (Oiartzun, Gipuzkoa, 1947ko azaroaren 4a -), "Lapa" goitizenez, gipuzkoar txirrindulari ohia da, 1969 eta 1981 artean profesionala izandakoa.

Miguel Maria Lasa
Bizitza
Jaiotza Oiartzun1947ko azaroaren 4a (72 urte)
Herrialdea  Gipuzkoa, Euskal Herria
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Pepsi-Cola 1969-1969
La Casera-Peña Bahamontes 1970-1970
 
Pisua 68 kilogramo
Altuera 173 zentimetro

José Manuel Lasa txirrindulari ohiaren anaia txikia eta Gaizka Lasa txirrindulariaren aita da.[1]

IbilbideaAldatu

Profesionala izan baino lehen, 1968ko Mexikoko Joko Olinpikoetan parte hartu zuen bakarkako errepideko txirrindularitza modalitatean.

Guztira 76 garaipen lortu zituen, horietatik 6 Espainiako Vueltan, 3 Italiako Giroan eta 2 Frantziako Tourran. Gainera, Vueltan lau aldiz zapaldu zuen podiuma, bigarrena eta hirugarrena bitan izan zelako.[2]

Txirrindularitza profesionala utzi ondoren, kirol honi lotuta jarraitu zuen, Wigarma taldeko kirol zuzendaria izan baitzen 1991 eta 1992 denboraldietan.

PalmaresaAldatu

1969

1970

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

1980

1981

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981
  Italiako Giroa 8 9 9 28 19 UT 18 37
  Frantziako Tourra 17 34 41
  Espainiako Vuelta 21 7 4 2 3 3 2 11 9 10
  Munduko Txapelketa 21 11 15 30
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu