Joop Zoetemelk

txirrindulari herbeheretarra

Joop Zoetemelk (Rijpwetering, Kaag en Braassem, Hego Holanda, Herbehereak, 1946ko abenduaren 3a) herbeheretar txirrindulari ohi da, bere herrialdeko inoizko hoberenetarikoa. Izan ere, Frantziako Tourra 1980an eta Espainiako Vuelta 1979an irabazi zituen. Halaber, Tourrean 2. postua erdietsi zuen sei aldiz (1970, 1971, 1976, 1978, 1979 eta 1982an).

Joop Zoetemelk
Joop Zoetemelk Gitane 1973 c.jpg
Bizitza
Jaiotza Rijpwetering1946ko abenduaren 3a (74 urte)
Herrialdea  Herbehereetako Erresuma
Lehen hizkuntza nederlandera
Hezkuntza
Hizkuntzak nederlandera
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia eta pistako txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
TI-Raleigh 1980-1981
Gitane-Campagnolo 1973-1973
Mercier 1974-1979
Flandria 1970-1972
Mercier 1982-1983
LottoNL–Jumbo 1984-1987
 
Jasotako sariak

1985ean, Munduko Errepideko Txirrindularitza Txapelketa irabazi zuen txirrindularirik beteranoena bihurtu zen, 38 urte eta 9 hilabeterekin.

Kirol lorpenakAldatu

PalmaresaAldatu

1968
  Ronde van Midden-Zeeland eta etapa 1
  1968ko Udako Olinpiar Jokoak taldekako erlojupekoa
1969
  Lorrenako Zirkuitua eta etapa 1
  Etorkizuneko Tourra
3. Austriako Itzulian eta 3 etapa
1970
Paris-Luxenburgoko etapa 1
2. Frantziako Tourrean
1971
  Herbehereetako errepide txirrindularitzako txapelketa
Luxenburgoko Tourreko etapa 1
2. Frantziako Tourrean
6. Espainiako Vueltan, Mendiko sailkapena   eta etapa 1
2. Midi Libreren Sari Nagusian
3. Super Prestige Pernod Internationalean
1972
Eskalatzaileen Saria
5. Frantziako Tourrean
2. Midi Libreren Sari Nagusian
1973
  Herbehereetako errepide txirrindularitzako txapelketa
  Itsas Alpeetako eta Varko Tourra
2. Midi Libreren Sari Nagusian eta 2 etapa
3. Dauphine Liberen eta etapa 1
3. Paris-Nizan eta etapa 1
4. Frantziako Tourrean, sailkapen konbinatua   eta 2 etapa
1974
  Paris-Niza eta 3 etapa
  Romandiako Tourra eta etapa 1
  Setmana Catalana eta etapa 1
Étoile de Bessegèseko etapa 1
1975
  Paris-Niza eta 2 etapa]
  Herbehereetako Itzulia eta etapa 1
Grand Prix d'Isbergues
4. Frantziako Tourrean eta etapa 1
2. Midi Libreren Sari Nagusian
3. Dauphine Liberen
1976
Flèche Wallonne
Dauphiné Libéréko etapa 1
Boucles de l'Aulne
2. Frantziako Tourrean eta 3 etapa
3. Super Prestige Pernod Internationalean
1977
Paris-Tours
Grand Prix d'Isbergues
Tour de l'Audeko etapa 1
3. Kataluniako Voltan eta etapa 1
1978
Paris-Camembert
Critérium Internationaleko etapa 1
2. Frantziako Tourrean eta etapa 1
3. Paris-Nizan eta etapa 1
3. Super Prestige Pernod Internationalean
1979
  Espainiako Vuelta eta 2 etapa
  Paris-Niza eta etapa 1
  Nazioarteko Kriteriuma eta etapa 1
  Itsas Alpeetako eta Varko Tourra
Paris-Tours
Dauphine Libereko etapa 1
Étoile de Bessegèseko etapa 1
2. Frantziako Tourrean eta etapa 1
3. Super Prestige Pernod Internationalean
1980
  Frantziako Tourra eta 4 etapa
Dauphiné Libéréko etapa 1
Romandiako Tourreko etapa 1
Pino Cerami Sari Nagusia
1981
Montjuïceko Igoera
Pino Cerami Sari Nagusia
4. Frantziako Tourrean eta 2 etapa
1982
Escalada a Montjuic
2. Frantziako Tourrean
1983
  Itsas Alpeetako eta Varko Tourra
Frantziako Tourreko etapa 1
2. Midi Libreren Sari Nagusian
1985
  Munduko Errepideko Txirrindularitza Txapelketa
  Tirreno-Adriatiko eta etapa 1
Veenendaal-Veenendaal
1986
2. Amstel Gold Racen
3. Dauphine Liberen
1987
Amstel Gold Race

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987
  Italiako Giroa
  Frantziako Tourra 2 2 5 4 4 2 8 2 2 1 4 2 23 30 12 24
  Espainiako Vuelta 6 1
  Munduko Txapelketa 52 25 5 5 5 4 26 6 16 UT 21 4 38 10 1 52 51
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi


Aurrekoa
Bernard Hinault
Frantziako Tourraren irabazlea
1980
Ondorengoa
Bernard Hinault
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Joop Zoetemelk  
  Artikulu hau Herbehereetako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.