Venetoko Giroa

Venetoko Giroa Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1909
Desagertzea2012
Ekitaldi kopurua83 (urtea: 2012)
Aldizkotasunaurterokoa (Abu)
MotaGertaera errepikakor
HerrialdeaITA Italia
Palmaresa
Azken garaileaITA Oscar Gatto
Garaipen gehien lortu duenaITA Costante Girardengo
(4 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Venetoko Giroa (italieraz: Giro del Veneto) Italiako Veneto eskualdean jokaturiko txirrindularitza lasterketa profesional bat izan zen.

1909ko eta 1912ko lehen bi edizioen egin eta gero izandako etenaren ondoren, 1922tik aurerra urtero lehiatzen zen Venetoko Giroa.

2005etik 2009 ra, lasterketa hau UCI Europe Tourraren barruan zegoen, 2010ean 1.HC. kategorian sailkatu zen.

2012ko edizioan, lasterketa hau Placci Koparekin batera jokatu zen, “Venetoko Giro eta Placci Kopa” izenpean.2013tik aurrera ez da berriro antolatu.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1909  Renato Pogliani  Giovanni Micheletto  Lauro Bordin
1910-1911
ez zen jokatu
1912  Giovanni Roncon  Costante Girardengo  Emilio Petiva
1913-1923
ez zen jokatu
1922  Alfredo Sivocci  Luigi Molon  Bartolomeo Aimo
1923  Costante Girardengo  Giovanni Brunero  Emilio Petiva
1924  Costante Girardengo  Gaetano Belloni  Federico Gay
1925  Costante Girardengo  Adriano Zanaga  Giovanni Brunero
1926  Costante Girardengo  Alfredo Binda  Domenico Piemontesi
1927  Alfonso Piccin  Michele Gordini  Livio Cattel
1928  Alfredo Binda  Antonio Negrini  Alfonso Piccin
1929
ez zen jokatu
1930  Aldo Canazza  Vasco Bergamaschi  Renato Scorticati
1931  Aldo Canazza  Guglielmo Segato  Antonio Andretta
1932-1933
ez zen jokatu
1934  Aldo Canazza  Raffaele di Paco  Pietro Rimoldi
1935  Vasco Bergamaschi  Antonio Frascaroli  Domenico Oggero
1936  Renato Scorticati  Carlo Sbersi  Gaspare Babini
1937
ez zen jokatu
1938  Secondo Magni  Osvaldo Bailo  Mario Vicini
1939  Adolfo Leoni  Walter Generati  Adriano Vignoli
1940
ez zen jokatu
1941  Fausto Coppi  Cino Cinelli  Enrico Mollo
1942  Pierino Favalli  Olimpio Bizzi  Osvaldo Bailo
1943-1944
ez zen jokatu
1945  Luigi Casola  Orfeo Falsiroli  Giuseppe Magni
1946
ez zen jokatu
1947  Fausto Coppi  Fiorenzo Magni  Angelo Menon
1948  Luciano Maggini  Antonio Bevilacqua  Vittorio Seghezzi
1949  Fausto Coppi  Giuliano Bresci  Adolfo Leoni
1950  Luigi Casola  Sergio Pagliazzi  Luciano Frosini
1951  Antonio Bevilacqua  Luciano Maggini  Danilo Barozzi
1952  Adolfo Grosso  Danilo Barozzi  Waldemaro Bartolozzi
1953  Fiorenzo Magni  Luciano Maggini  Aldo Zuliani
1954  Luciano Maggini  Giuseppe Doni  Armando Barducci
1955  Adolfo Grosso  Pierino Baffi  Walter Serena
1956  Giorgio Albani  Cleto Maule  Guido Boni
1957  Angelo Conterno  Bruno Monti  Germano Barale
1958  Adriano Zamboni  Alfredo Sabbadin  Giuseppe Fallarini
1959  Rino Benedetti  Adriano Zamboni  Bruno Monti
1960  Diego Ronchini  Armando Pellegrini  Ercole Baldini
1961  Nino Defilippis  Bruno Mealli  Angelo Conterno
1962  Angelino Soler  Franco Cribiori  Guido De Rosso
1963  Italo Zilioli  Guido De Rosso  Franco Balmamion
1964  Italo Zilioli  Guido De Rosso  Gianni Motta
1965  Michele Dancelli  Italo Zilioli  Gianni Motta
1966  Michele Dancelli  Flaviano Vicentini  Adriano Passuello
1967  Luciano Galbo  Marino Basso  Flaviano Vicentini
1968  Alberto Della Torre  Bruno Mealli  Silvano Schiavon
1969  Mino Denti  Michele Dancelli  Giancarlo Polidori
1970  Franco Bitossi  Felice Gimondi  Marino Basso
1971  Giancarlo Polidori  Italo Zilioli  Donato Giuliani
1972  Enrico Paolini  Donato Giuliani  Giovanni Varini
1973  Franco Bitossi  Enrico Paolini  Wladimiro Panizza
1974  Roger De Vlaeminck  Constantino Conti  Giovanni Battaglin
1975  Roland Salm  Giancarlo Polidori  Wladimiro Panizza
1976  Alfio Vandi  Giancarlo Polidori  Sigfrido Fontanelli
1977  Giuseppe Saronni  Roger De Vlaeminck  Bernt Johansson
1978  Valerio Lualdi  Pierino Gavazzi  Bernt Johansson
1979  Francesco Moser  Giovanni Battaglin  Silvano Contini
1980  Carmelo Barone  Pierino Gavazzi  Silvano Contini
1981  Giovanni Mantovani  Pierino Gavazzi  Silvano Contini
1982  Pierino Gavazzi  Ennio Vanotti  Giuseppe Petito
1983  Jesper Worre  Dag Erik Pedersen  Davide Cassani
1984  Moreno Argentin  Ezio Moroni  Claudio Corti
1985  Claudio Corti  Stefano Colagè  Stefano Giuliani
1986  Maurizio Rossi  Alberto Volpi  Ezio Moroni
1987  Gerhard Zadrobilek  Marino Amadori  Maurizio Vandelli
1988  Moreno Argentin  Bruno Cenghialta  Gianni Bugno
1989  Roberto Pagnin  Maurizio Fondriest  Andrei Txmil
1990  Massimo Ghirotto  Pascal Richard  Franco Ballerini
1991  Roberto Pagnin  Fabrizio Bontempi  Silvio Martinello
1992  Massimo Ghirotto  Alberto Elli  Davide Cassani
1993  Maximilian Sciandri  Giorgio Furlan  Claudio Chiappucci
1994  Gianluca Bortolami  Michele Bartoli  Maximilian Sciandri
1995  Flavio Vanzella  Gianni Faresin  Massimo Donati
1996  Michele Bartoli  Andrea Tafi  Mauro Gianetti
1997
ez zen jokatu
1998  Davide Rebellin  Gianni Faresin  Filippo Simeoni
1999  Davide Rebellin  Francesco Casagrande  Andrea Ferrigato
2000  Davide Rebellin  Francesco Casagrande  Gianluca Tonetti
2001  Giuliano Figueras  Danilo Di Luca  Davide Rebellin
2002  Danilo Di Luca  Laurent Dufaux  Davide Rebellin
2003  Cristian Moreni  Danilo Di Luca  Michele Bartoli
2004  Gilberto Simoni  Matteo Tosatto  Massimo Giunti
2005  Eddy Mazzoleni  Salvatore Commesso  Serhiy Honchar
2006  Rinaldo Nocentini  Raffaele Ferrara  Sergio Marinangeli
2007  Alessandro Bertolini  Florian Stalder  Daniele Nardello
2008  Francesco Ginanni  Serhiy Honchar  Andrea Masciarelli
2009  Filippo Pozzato  Carlo Scognamiglio  Luca Paolini
2010  Daniel Oss  Peter Sagan  Sacha Modolo
2011
ez zen jokatu
2012  Oscar Gatto  Juan Pablo Valencia  Emanuele Sella

Kanpo estekakAldatu