Placci Kopa

Placci Kopa Cycling (road) pictogram.svg
Bettini Placci 2001.jpg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1923
Ekitaldi kopurua59 (urtea: 2010)
Aldizkotasunaurterokoa (Ira)
MotaGertaera errepikakor
HerrialdeaSMR San Marino
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaITA Francesco Manuel Bongiorno
Garaipen gehien lortu duenaITA Ugo Colombo
BEL Roger De Vlaeminck
ITA Giovanni Battaglin
ITA Emilio Petiva
ITA Francesco Casagrande
(2 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Placci Kopa (italieraz: Coppa Placci) Italiako Imola hiria eta San Marino artean korritzen zen txirrindularitza lasterketa bat izan zen.

1923an sortua, bere izena Antonio Placcigatik jasotzen du, Imolan jaio zen txirrindulari italiar bat, 1921ean hil zena. Lasterketa hau ospatu ez den periodo ugari izan ditu, 1929tik 1945 arte lehena eta 1954tik 1961 arte bigarrena.

Placci Kopa UCI Europe Tourraren zatia zen 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik, 1.HC mailan, eta 2010etik 1.1 mailan. 2010ekoa izan zen lasterketa honen azken edizioa.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1923  Enea Dal Fiume  Gianluca Randazzo  Antonio Montevecchi
1924  Emilio Petiva  Enea Dal Fiume  Antonio Candici
1925  Emilio Petiva  Domenico Piemontesi  Battista Gilli
1926  Ermanno Vallazza  Enea Dal Fiume  Mario Pomposi
1927  Aleardo Simoni  Aristide Cavallini  Giuseppe Pancera
1928  Pietro Fossati  Allegro Grandi  Adolfo Martelli
1929-1945
ez zen antolatu
1946  Nedo Logli  Ezio Cecchi  Pietro Ferrari
1947
ez zen antolatu
1948  Luigi Casola  Italo de Zan  Ubaldo Pugnaloni
1949  Renzo Soldani  Virgilio Salimbeni  Danilo Barozzi
1950  Giacomo Zampieri  Leo Castellucci  Andrea Carrea
1951-1952
ez zen antolatu
1953  Luciano Maggini  Danilo Barozzi  Pasquale Fornara
1954-1961
ez zen antolatu
1962  Franco Cribiori  Alcide Cerato  Vendramino Bariviera
1963  Ercole Baldini  Graziano Battistini  Alcide Cerato
1964  Guido De Rosso  Adriano Durante  Bruno Fantinato
1965  Michele Dancelli  Italo Zilioli  Adriano Passuello
1966  Felice Gimondi  Aldo Pifferi  Italo Zilioli
1967  Luciano Armani  Michele Dancelli  Adriano Durante
1968
eguraldiagatik bertan behera utzia
1969  Roberto Ballini  Roger Kindt  Gianfranco Bianchin
1970  Ugo Colombo  Giacinto Santambrogio  Franco Bitossi
1971  Ugo Colombo  Tomas Pettersson  Giancarlo Polidori
1972  Roger De Vlaeminck  Marcello Bergamo  Davide Boifava
1973  Italo Zilioli  Fabrizio Fabbri  Enrico Maggioni
1974  Roger De Vlaeminck  Francesco Moser  Eddy Merckx
1975  Francesco Moser  Franco Bitossi  Felice Gimondi
1976  Fausto Bertoglio  Francesco Moser  Pierino Gavazzi
1977  Marino Basso  Giuseppe Saronni  Pierino Gavazzi
1978  Gianbattista Baronchelli  Roberto Ceruti  Carmelo Barone
1979  Giovanni Battaglin  Stefano D'Arcangelo  Bernt Johansson
1980  Giovanni Battaglin  Wladimiro Panizza  Silvano Contini
1981  Alfio Vandi  Palmiro Masciarelli  Marino Amadori
1982  Alfredo Chinetti  Bruno Leali  Emanuele Bombini
1983  Marino Amadori  Davide Cassani  Alfio Vandi
1984  Acácio da Silva  Vittorio Algeri  Franco Chioccioli
1985  Silvano Contini  Bruno Leali  Tullio Cortinovis
1986  Guido Bontempi  Bruno Leali  Gianbattista Baronchelli
1987  Massimo Ghirotto  Pierino Gavazzi  Gianni Bugno
1988  Pierino Gavazzi  Giuseppe Saronni  Maurizio Fondriest
1989  Claudio Chiappucci  Franco Ballerini  Camillo Passera
1990  Mauro Gianetti  Bruno Cenghialta  Maurizio Piovani
1991  Laurent Dufaux  Ivan Gotti  Éric Caritoux
1992  Johan Bruyneel  Claudio Chiappucci  Davide Cassani
1993  Maximilian Sciandri  Giorgio Furlan  Piotr Ugrumov
1994  Angelo Lecchi  Francesco Casagrande  Giorgio Furlan
1995  Francesco Casagrande  Davide Cassani  Massimo Donati
1996  Andrea Tafi  Luc Leblanc  Richard Virenque
1997  Beat Zberg  Mirko Celestino  Alessandro Baronti
1998  Mauro Zanetti  Mirko Celestino  Massimo Donati
1999  Mirko Celestino  Sergio Barbero  Francesco Casagrande
2000  Francesco Casagrande  Davide Rebellin  Michele Bartoli
2001  Paolo Bettini  Gianni Faresin  Eddy Mazzoleni
2002  Matteo Tosatto  Gianluca Bortolami  Davide Rebellin
2003  Danilo Di Luca  Davide Rebellin  Oscar Camenzind
2004  Leonardo Bertagnolli  Davide Rebellin  Filippo Simeoni
2005  Paolo Valoti  Kim Kirchen  Mikhaylo Khalilov
2006  Rinaldo Nocentini  Emanuele Sella  Raffaele Ferrara
2007  Alessandro Bertolini  Andrei Kunitski  Volodymyr Zagorodniy
2008  Luca Paolini  Enrico Gasparotto  Mauro Finetto
2009  Filippo Pozzato  Damiano Cunego  Luca Paolini
2010  Francesco Manuel Bongiorno  Moreno Moser  Gianluca Randazzo

Oharra: 2009ko lasterketa, urte horretako Italiako errepide txirrindularitzako txapelketa izan zen

Kanpo estekakAldatu