Serhiy Honchar

txirrindulari ukrainarra

Serhiy Honchar (ukraineraz: Сергій Гончар; Rivne, 1970eko uztailaren 3a) ukrainar txirrindulari ohi bat da, profesionala 1996 eta 2010 artean, denbora horretan 29 garaipen lortuz.

Serhiy Honchar
Serhiy Honchar.jpg
Bizitza
JaiotzaRivne1970eko uztailaren 3a (52 urte)
Herrialdea Ukraina
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Amica Chips–Tacconi Sport (en) Itzuli 1996-1996
Aki 1997-1997
Aurum Hotels 1998-1998
Vini Caldirola (en) Itzuli 1999-1999
Liquigas–Pata (en) Itzuli 2000-2001
Fassa Bortolo 2002-2002
Domina Vacanze-De Nardi 2003-2005
T-Mobile 2006-2007
 
Posizio edo espezialitatearoutierra
igotzailea
Pisua72 kilogramo
Altuera176 zentimetro

Erlojupekoan espezialista da, dituen Munduko Txapelketako hiru dominek frogatzen duten bezala.

Itzuli Handietan lortu dituen emaitzarik hoberenak Italiako Giroan lortu ditu, non 5 etapa garaipen lortu dituen, 2004ko Italiako Giroan 2. postuan amaitzea ere lortuz. Gainera, 2001eko Italiako Giroan 4., 1997ko Italiako Giroan 5., 2005eko Italiako Giroan 6., 1999ko Italiako Giroan 7., 2003ko Italiako Giroan 8., 2002ko Italiako Giroan 9. eta 1998ko Italiako Giroan 10. ere izan zen.

2006ko Frantziako Tourrean lehen erlojupekoa irabazi zuen, hala, une horretan sailkapen nagusiko lider bihurtuz. Hala, Frantziako Tourreko maillot horia jantzi zuen lehen ukrainarra izan zen. Azken erlojupekoa ere irabazi zuen, Parisko azken helmugara iritsi baino egun bat lehenago.

2007ko ekainean T-Mobile Team taldetik bota zuten Romandiako Tourrean zehar eginiko barne analisi batzuei buruz taldean zeuden zalantzen ondorioz eta 2007ko Italiako Giroan parte hartu zutenetatik ere kanpo utzi zutenak.

Ofizialki 2010an erretiratu zen.

PalmaresaAldatu

1993

1996

  • Piavko Giroa

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2008

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
  Italiako Giroa 5. 10. 7. 9. 4. 23. 8. 2. 6. UT
  Frantziako Tourra 64. UT 52.
  Espainiako Vuelta 56. UT 57.
  Munduko Txapelketa 55. 26. UT UT 40. UT
  Munduko Erlojupeko Tx 18. 43. 2. 3. 6. 1. 11. 21. 15.
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu