Gilberto Simoni

txirrindulari italiarra

Gilberto Simoni (1971ko abuztuaren 25a, Palú di Giovo) italiar txirrindulari ohia da. 1994ean profesional bihurtu zen eta 36 garaipen lortu zituen. Zazpi aldiz izan da Italiako Giroko podiumean, hauetatik, bi, garaile bezala.

Gilberto Simoni
Simoni Gilberto 2007.jpg
Bizitza
Jaiotza Giovo1971ko abuztuaren 25a (49 urte)
Herrialdea  Italia
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Aki 1995-1996
MG Maglificio (en) Itzuli 1997-1997
Aurum Hotels 1998-1998
Alessio-Bianchi (en) Itzuli 1999-1999
UAE Team Emirates 2000-2001
Saeco 2002-2004
UAE Team Emirates 2005-2005
Saunier Duval-Prodir 2006-2007
Androni Giocattoli-Sidermec 2008-2009
UAE Team Emirates 2010eko urtarrila-2010eko maiatza
 
Posizio edo espezialitatea eskalatzailea
Pisua 58 kilogramo
Altuera 170 zentimetro

1998an denboraldi kaxkarra egin ostean txirrindularitza utzi egin zuen eta mekanikalari bezela lan egin zuen. Hala ere, 1999ean txirrindularitzara bueltatu zen eta urte hartan bertan hirugarren amaitu zuen Italiako Giroa.

PalmaresaAldatu

1997Aldatu

1999Aldatu

2000Aldatu

2001Aldatu

2002Aldatu

2003Aldatu

2004Aldatu

2005Aldatu

2006Aldatu

2007Aldatu

2009Aldatu

  • Mexikoko Tourreko etapa bat.

Kanpo estekakAldatu