Gilberto Simoni

txirrindulari italiarra

Gilberto Simoni (1971ko abuztuaren 25a, Palú di Giovo) italiar txirrindulari ohia da. 1994ean profesional bihurtu zen eta 36 garaipen lortu zituen. Zazpi aldiz izan da Italiako Giroko podiumean, hauetatik, bi, garaile moduan.

Gilberto Simoni
Simoni Gilberto 2007.jpg
Bizitza
JaiotzaGiovo1971ko abuztuaren 25a (50 urte)
Herrialdea Italia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Aki 1995-1996
MG Maglificio (en) Itzuli 1997-1997
Aurum Hotels 1998-1998
Alessio-Bianchi (en) Itzuli 1999-1999
UAE Team Emirates 2000-2001
Saeco 2002-2004
UAE Team Emirates 2005-2005
Saunier Duval-Prodir 2006-2007
Androni Giocattoli-Sidermec 2008-2009
UAE Team Emirates 2010eko urtarrila-2010eko maiatza
 
Posizio edo espezialitateaigotzailea
Pisua58 kilogramo
Altuera170 zentimetro

1998an denboraldi kaxkarra egin ostean txirrindularitza utzi egin zuen eta mekanikalari gisa lan egin zuen. Hala ere, 1999an txirrindularitzara bueltatu zen eta urte hartan bertan hirugarren amaitu zuen Italiako Giroa.

PalmaresaAldatu

1997

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2009

  • Mexikoko Tourreko etapa bat.

Kanpo estekakAldatu