Zerrenda:Frantziako presidenteak

Frantziako presidenteen zerrenda» orritik birbideratua)

Hona hemen Frantziako presidenteen zerrenda

Frantziako Bigarren Errepublika (1848-1852)Aldatu

Errepublikako Behin-behineko Gobernuaren presidenteaAldatu

Konstituziogile Biltzar Nazionalaren PresidenteaAldatu

Ordezkaritza Exekutiboaren ZuzendariaAldatu

Konstituziogile Biltzar Nazionalaren PresidenteaAldatu

Betearazle indarraren zuzendariaAldatu

PresidenteaAldatu

Irudia Izena Noiztik Noizera Alderdi politikoa
  Louis-Napoléon Bonaparte 1848ko abenduaren 20 1852ko abenduaren 2 (Frantzesen enperadore bihurtua) Bonapartista, Parti de l'Ordre

Frantziako Hirugarren Errepublika (1870-1940)Aldatu

Defentsa Nazionalaren Gobernuaren PresidenteaAldatu

Konstituziogile Biltzar Nazionalaren PresidenteaAldatu

PresidenteaAldatu

Irudia Izena Noiztik Noizera Alderdi politikoa
  Adolphe Thiers 1871ko otsailaren 17 1873ko maiatzaren 24 (dimititua) Orleanista, kontserbadore errepublikarra
  Patrice de Mac-Mahon, Magentako dukea 1873ko maiatzaren 24 1879ko urtarrilaren 30 (dimititua) Militarra, Legitimista
  Jules Grévy 1879ko urtarrilaren 30 1887ko abenduaren 2 (dimititua) Oportunista errepublikarra
  Marie François Sadi Carnot 1887ko abenduaren 3 1894ko ekainaren 25 (erahila) Oportunista errepublikarra
  Jean Casimir-Perier 1894ko ekainaren 27 1895eko urtarrilaren 16 (dimititua) Ezker errepublikarra
  Félix Faure 1895eko urtarrilaren 17 1899ko otsailaren 16 (karguan hila) Oportunista errepublikarra
  Émile Loubet 1899ko otsailaren 18 1906ko otsailaren 18 Ezker Errepublikarra
  Armand Fallières 1906ko otsailaren 18 1913ko otsailaren 18 Ezker Errepublikarra
  Raymond Poincaré 1913ko otsailaren 18 1920ko otsailaren 18 Errepublikar Progresista Alderdia
  Paul Deschanel 1920ko otsailaren 18 1920ko irailaren 21 (dimititua) Errepublikar Progresista Alderdia
  Alexandre Millerand 1920ko irailaren 23 1924ko ekainaren 11 (dimititua) Errepublikar Sozialista Alderdia
  Gaston Doumergue 1924ko ekainaren 13 1931ko ekainaren 11 Alderdi Erradikala
  Paul Doumer 1931ko ekainaren 13 1932ko maiatzaren 7 (erahila) Alderdi Erradikala
  Albert Lebrun 1932ko maiatzaren 10 1940ko uztailaren 11 (eraitsia) Elkartasun Demokratiko Errepublikarra

Bitarteko PresidenteakAldatu

Hirugarren Errepublikan, Frantziako Lehen Ministroa bitarteko presidente bihurtu zen kargua betegabea zenean.

Frantziar Estatua (1940-1944)Aldatu

Estatu buruaAldatu

Frantziar Errepublikaren Behin-behineko Gobernua (1944-1947)Aldatu

Frantziako Laugarren Errepublika (1947-1958)Aldatu

PresidenteAldatu

Irudia Izena Noiztik Noizera Alderdi politikoa
Vincent Auriol 1947ko urtarrilaren 16 1954ko urtarrilaren 16 Section Française de l'Internationale Ouvrière
  René Coty 1954ko urtarrilaren 16 1959ko urtarrilaren 8 Independientea

Frantziako Bostgarren Errepublika (1958-egun)Aldatu

PresidenteAldatu

Irudia Izena Noiztik Noizera Alderdi politikoa
  Charles de Gaulle 1959ko urtarrilaren 8 1969ko apirilaren 28 (dimititua) L'Union pour la nouvelle République
  Georges Pompidou 1969ko ekainaren 20 1974ko apirilaren 3 (karguan hila) Union des démocrates pour la République
  Valéry Giscard d'Estaing 1974ko maiatzaren 27 1981eko maiatzaren 21 Républicains indépendants (1974-1978)
Frantziako Demokraziaren aldeko Batasuna (1978-1981)
  François Mitterrand 1981eko maiatzaren 21 1995eko maiatzaren 17 Frantziako Alderdi Sozialista
  Jacques Chirac 1995eko maiatzaren 17 2007ko maiatzaren 16 Rassemblement pour la République (2002 arte)
Herri Mugimendu Baterako Batasuna (2002 eta gero)
  Nicolas Sarkozy 2007ko maiatzaren 16 2012ko maiatzaren 15 Herri Mugimendu Baterako Batasuna
  François Hollande 2012ko maiatzaren 15 Karguan Frantziako Alderdi Sozialista

Bitarteko PresidenteAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Frantziako presidenteak