Santikutz Klasika

txirrindularitza lasterketa

Santikutz Klasika urtero maiatzaren 1ean Legazpi inguruan jokatzen den txirrindularitza lasterketa da. Espainiako amateurrentzako Txirrindularitza Koparentzako puntuagarria da. Lasterketaren lehen edizioa 1929an izan zen eta amateurrentzako proba bada ere, 1964 arte lasterkari profesionalek ere parte har zezaketen.

Santikutz Klasika
2024ko Santikutz Klasika
Ezaugarriak
DataMaiatzaren 1a
Eskualdea Gipuzkoa
Euskarazko izenaSantikutz Klasika
ModalitateaErrepidea
TxapelketaNazionala (1.12.1)
MotaEgun bateko lasterketa
AntolatzaileaTelleriarteko Txirrindulari Elkartea
Historia
Lehenengo edizioa1929
Edizio kopurua90 (2024)
Lehenengo irabazleaRicardo Montero Euskal Herria
Garaipen gehienRicardo Montero Euskal Herria (3 aldiz)
Amaierako edizioaDaniel Cavia Espainia

Palmaresa[1] aldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
Legazpi proba
1929   Ricardo Montero   Francisco Cepeda   José Valderrey
1930   Ricardo Montero   Federico Ezkerra   Vicente Trueba
1931   Federico Ezkerra   José García   Luciano Montero
1932   Ricardo Montero   Federico Ezkerra   Mariano Cañardo
1933   Luciano Montero   Eugenio Madrazo   Eusebio Bastida
1934   José Urdangarin   Fermín Trueba   Ramón Oñaederra
1935   Jesús Dermit   Germán Goltzarri   José Goenaga
1936   Jesús Dermit   Julián Larrinaga   Juan Telletxea
1937-1942 ez zen jokatu
1943   Isidro Bejarano   José Lahoz   Félix Bidaurreta
1944   José Gandara   Francisco Mitxelena   Lucio Gantxegi
1945 ez zen jokatu
1946   José Bergara   Juan Cruz Gantzarain   Pablo Izko
1947   Juan Cruz Gantzarain   José Mendizabal   Pablo Izko
1948   Dalmacio Langarika   Jesús Morales Erostarbe   Francisco Mitxelena
1949   Juan de Dios   José Zurutuza   Ramón Zabalo
1950   Martín Mancisidor   Jesús Loroño   Emilio Ugalde
1951   Dalmacio Langarika   José Mitxelena   Francisco Mitxelena
1952   Manuel Aizpuru   Joaquín Aizpuru   Carmelo Morales Erostarbe
1953   Pablo Izagirre   José Luis Mañeru   Isidro Zabala
1954   Cosme Barrutia   Luciano Montero   Jesús Loroño
1955   Joaquín Salaberria   Martín Erauskin   Juan Etxeberria
1956   Jacinto Urrestarazu   Juan Etxeberría   Pablo Agirretxe
1957   Luis Otaño   Jacinto Urrestarazu   Karlos Pérez Zabal
1958   Roberto Morales Erostarbe   Emilio Cruz   Constantino García
1959   Ponciano Arbelaitz   Eusebio Vélez   Pedro Cerros
1960   Carmelo Rubio   Jesús Aranzabal   Juan María Balier
1961   Jorge Nicolau   Juan M. Menéndez   Angel Ziordia
1962   Carlos Etxeberria   Eusebio Santisteban   Pedro Guenetxea
1963   Andrés Incera   José Manuel Lasa   José Miguel Txasko
1964   Vicente López Carril   Jesús Aranzabal   Gabino Ereñozaga
1965   Txomin Perurena   Ramón González Díaz   José Manuel Lasa
1966   Félix González Gorostizaga   Andrés Incera   Juan María Azkue
1967   Miguel María Lasa   Adrián Diez   José Alba
1968   José Ignacio Askasibar   José Luis Uribezubia   José Luis Laborta
1969   Manuel García   Francisco Galdos   Pedro María Ugarte
1970   José María Basualdo   Francisco Javier Galdeano   Luis Mari Etxeberria
1971   Ignacio Aizpuru   Juan Gorostidi   Ramón Murillo
1972   Luis Mari Etxeberria   Joaquín Izagirre   Francisco Javier Lekue
1973   Eleuterio López   Antonio Alcón   Miguel Aguilera
1974   Juan María Torres   Miguel Aguilera   Felipe Yáñez
1975   José Ángel Urtizberea   Carlos Valencia   José Enrique Cima
Santikutz Klasika
1976   Antonio Abad   Juan Ignacio Araña   Ángel Lozano
1977   Miguel A. Intxausti   Luis María Arozena   José Luis Etxeberria
1978   Juan Fernández Martín   Santos Esparza   José María Caravaca
1979   Óscar Quintanilla   Jokin Mujika   Jesús María Barberena
1980   Iñaki Arrieta   Federico Etxabe   Jon Egiarte
1981   Sabino Angoitia   Juan Luis García   Mikel Lizarralde
1982   Arsenio González   Fabián García   Javier Imaz
1983   Francisco Javier Lejarzegi   Iñigo Larrañaga   Francisco Javier Rekalde
1984   Rubén Gorospe   Alberto Leanizbarrutia   Alberto Clerencia
1985   José Enrique Carrera   José Antonio Maestre   José Rolando Ovando
1986   Jesús Montoya   Ion Reyna   José María Palacín
1987   Cyrille Fancello   Frédéric Guédon   José Miguel Rojo
1988   Víctor Gonzalo   Alfredo Irusta Sampedro   Joseba Berrojalbiz
1989   Juan Carlos Romero   Vicente Prado   José Luis Izagirre
1990   Roberto Lezaun   Jesús Etxeberria   Ignacio García Camacho
1991   Javier Díaz   Javier Pascual Llorente   Javier Baigorri
1992   Javier Palacín   José Viladoms   Imanol Galarraga
1993   Óscar López Uriarte   Roberto Laiseka   Íñigo Cuesta
1994   Juan Carlos Domínguez   Ibon Ajuria   Aitor Osa
1995   Aitor Bugallo   Unai Etxebarria   Igor Flores
1996   Joseba Beloki   Juan José de los Ángeles   José Luis Butini
1997   David Latasa   Agustín Margalef   José María García
1998   José Urea   Igor Astarloa   Luis Poyatos
1999   José Manuel Vázquez   Juan Gomis   David Vázquez García
2000   Mikel Astarloza   Juan Manuel Fuentes   Iñaki Isasi
2001   Egoi Martínez   Alejandro Valverde   Ricardo Serrano
2002   Francisco Gutiérrez   Javier Ramírez Abeja   José Rafael Martínez
2003   Ion del Río   Javier Ramírez Abeja   Juan José Cobo
2004   Beñat Albizuri   Luis Fernández   Rubén Pérez
2005   Óscar Grau   Javier Mejías   Óscar Cortés
2006   Francisco Gutiérrez   Egoitz Murgoitio   David Rodríguez
2007   Carlos Oyarzún   Delio Fernández   José Antonio Carrasco
2008   Didac Ortega   Gorka Izagirre   David Gutiérrez Gutiérrez
2009   Jorge Martín Montenegro   Rubén García Pérez   Benjamín Prades
2010   Daniel Díaz   Víctor de la Parte   Francisco Javier López González
2011   Eduard Prades   Adrián Alvarado   Jesús Merino Criado
2012[2]   Eduard Prades   Aleksei Rybalkin   Adrián Alvarado
2013[3]   Santiago Ramírez   Pablo Lechuga   Cristian Cañada
2014[4]   Adrián Alvarado   Vadim Zhuravlev   Antton Ibarguren
2015[5]   Julen Amezketa   Vadim Zhuravlev   Rafael Márquez
2016[6]   Jon Irisarri   Antonio Angulo   Richard Carapaz
2017[7]   Sergio Samitier   Elías Tello   Álvaro Cuadros
2018[8]   Antonio Gómez de la Torre   Elías Tello   Sergio Martín
2019   Oier Lazkano   Alejandro Ropero   Iván Moreno
2020 bertan behera utzia COVID-19 pandemia zela eta
2021[9]   Unai Iribar   Pau Miquel   Igor Arrieta
2022[10]   Alejandro Franco   Davide Piganzoli   Viacheslav Ivanov
2023[11][12]   Unai Zubeldia   Guillermo Thomas Silva   Alex Díaz
2024   Daniel Cavia   Jan Castellón   Álvaro Sagrado

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu