Alberto Leanizbarrutia

txirrindulari bizkaitarra

Alberto Leanizbarrutia Abauntza, Sanpete, (Elorrio, 1963ko apirilaren 1a -) euskal txirrindulari ohia da, 1985 eta 1998 artean profesionala izan zena. Bere ibilbidean zazpi garaipen lortu zituen[1].

Alberto Leanizbarrutia
Alberto LEANIZBARRUTIA.jpg
Bizitza
Jaiotza Elorrio1963ko apirilaren 1a (58 urte)
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Lehen hizkuntza gaztelania
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Zahor Chocolates (en) Itzuli 1985-1986
Teka 1987-1990
CLAS–Cajastur (en) Itzuli 1991-1992
ONCE 1993-1998
 

PalmaresaAldatu

1982

1984

1986

1987

1988

1990

1991

  • Eje Atlántico- Tensai Sari Nagusia: etapa 1
  • Italiako Giroa: intergiro

1993

1994

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998
Italiako Giroa - - - - - - 64.a - - - Err. - - -
Frantziako Tourra - - - - - - 39.a Err. Err. 102.a - -
Espainiako Vuelta - 73.a - - 80.a 69.a 44.a - 66.a 82.a 43.a Err. 37.a 55.a
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   - - - - - 22.a - - - - - - - -

-: Ez zuen parte hartu
Err.: Erretiratu zen

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu