Sabino Angoitia

txirrindulari bizkaitarra

Sabino Angoitia Gaztelu (Lemoa, 1958ko urriaren 21a - ), euskal txirrindulari profesionala izan zen 1983tik 1990 arte. 4 garaipen lortu zituen.[1]

Sabino Angoitia
Bizitza
JaiotzaLemoa1958ko urriaren 21a (65 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Zahor Chocolates (en) Itzuli 1983-1987
Cafés Baqué 1988-
Puertas Mavisa 1989-1989
 

Ibilbidea

aldatu

1981an amateur mailan Taldekako erlojupekoan Espainiako txapelduna izan zen (Jon Urien, Jon Egiarte eta Julian Gorospe taldekideekin batera).

Gero profesional bihurtu eta "Sprint Berezien saria" lortzeko aditu bilakatu zen.

Egun Fuji-Servetto taldearen zuzendarietako bat da, Joxean Fernández "Matxin" managerra izanik.

Palmaresa

aldatu

1981

1982

1983

1984

1985

1987

  • Txitxarroko Igoera

1989

  • Txitxarroko Igoera

Emaitzak lasterketa nagusietan

aldatu
Lasterketa 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
Italiako Giroa - - - - - - -
Frantziako Tourra - - - - - - -
Espainiako Vuelta - 56. 86. 84. - - 128.
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   - - - - - - -

Taldeak

aldatu

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu