Roberto Laiseka

txirrindulari bizkaitarra

Roberto Laiseka Jaio (Gernika, Bizkaia, 1969ko ekainaren 17a - ) euskal txirrindularia izandakoa da.

Roberto Laiseka
Bizitza
JaiotzaGernika-Lumo1969ko ekainaren 17a (52 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Euskaltel-Euskadi 1994-2006
 
Pisua63 kilogramo
Altuera184 zentimetro

Twitter: Robertolaiseka Edit the value on Wikidata

1994an debutatu zuen txirrindularitza profesionalean Euskaltel-Euskadi taldearekin, eta bertan izan zen erretiratu arte. Txirrindularizale artean ospetsuenetarikoa eta idoloa zen. 2006an Italiako Giroan jausi, min hartu eta ondo berreskuratzea lortu ez zuenez erretiratu egin zen hurrengo urtean.

30 urte bete arte ez zuen lorpen handirik izan, baina orduz geroztik eskalatzaileen artean nabarmendu zen eta irabazi zituen etapa guztiak mendiko etapetan izan ziren. Horien artean 2001eko Frantziako Tourrean Luz Ardidenen bukatu zuen etapa.

PalmaresaAldatu

1999

2000

2001

2003

2004


2005

TaldeaAldatu

Urtea Taldea
1994-2006 Euskaltel-Euskadi