Ireki menu nagusia

Francisco Cepeda (Sopuerta, 1906ko martxoaren 8a - Col du Galibier, 1935eko uztailaren 14a) euskal txirrindularia izan zen, 1925 eta 1935 artean profesionala izan zena. Bere palmaresean hainbat garaipen ditu[1].

Francisco Cepeda
Informazio pertsonala
Izena Francisco Cepeda
Jaiotza data 1906ko martxoaren 8a
Jaiotza herria Sopuerta
Jaiotza herrialdea  Bizkaia
Heriotza data 1935eko uztailaren 14a (29 urte)
Heriotza herria Col du Galibier
Heriotza herrialdea  Frantzia
Kirol informazioa
Modalitatea Errepidea
Profesional taldea(k)
1925
1926-1927
1928
1929
1930

1931

1933-1935
Sopuerta Sport
Athletic Club
Real Madrid
Dilecta
Gasteizko KE / Soriano
Gasteizko KE - Bilboko TE
Bilboko KE

Frantziako Tourrean hil zen lehendabiziko txirrindularia izan zen, 1935eko ekitaldian Col du Galibier jaisten ari zela hain zuzen ere.

PalmaresaAldatu

1925

1926

1927

1928

1929

1930

1931

1932

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 1931 1932 1933 1934 1935
Italiako Giroa - - - - - - - - - - - -
Frantziako Tourra - - - - - - 27.a Err. - Err. - RIP
Espainiako Vuelta X X X X X X X X X X X 17.a
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   X X X - - - - - - - - -

-: Ez zuen parte hartu
Err.: Erretiratu zen
X: Ez zuten egin

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu