Jesús Dermit

txirrindulari bizkaitarra

Jesús Dermit Saralegi (Bilbo, 1909ko maiatzaren 14a - Getxo, 1988ko urriaren 14a), euskal txirrindulari profesionala izan zen 1927tik 1944 arte. 15 garaipen lortu zituen[1].

Jesús Dermit
Bizitza
JaiotzaBilbo1909ko maiatzaren 14a
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Heriotza1988ko urriaren 14a (79 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

PalmaresaAldatu

1929

1931

  • 2. Bizkaiko txapelketan

1935

1936

1938

1940

  • Cinturón de Bilbao

1941

1942

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1927 1928 1929 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939 1940 1941 1942
Italiako Giroa - - - - - - - - - - - - - - X X
Frantziako Tourra - - - Utzi - - - - - - - - - X X X
Espainiako Vuelta X X X X X X X X - X - - - - X X
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   X - - - - - - - - - - - X X X X

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu