Ricardo Montero

txirrindulari gipuzkoarra

Ricardo Montero Hernández (Gemuño, 1902ko uztailaren 9a - Valladolid, 1974ko abenduaren 19a) gipuzkoar txirrindulari profesionala izan zen 1924tik 1940 arte. 100 garaipen baino gehiago lortu zituen, horietako asko Ipar Euskal Herrian[1].

Ricardo Montero
Bizitza
JaiotzaGemuño1902ko uztailaren 9a
Herrialdea Gipuzkoa
HeriotzaValladolid1974ko abenduaren 19a (72 urte)
Familia
Seme-alabak
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Nahiz eta Ávilan jaioa izan, umetik bizi zen Ordizian. Anaia eta semea txirrindulariak ere baziren.

PalmaresaAldatu

1924

  • Gipuzkoako Txapelketa

1925

1926

1927

1928

1929

1930

1931

1932

1935

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939 1940
Italiako Giroa - - - - - - - Utzi - - - - - - - - -
Frantziako Tourra - - - - - - - - - - - - - - - - -
Espainiako Vuelta X X X X X X X X X X X Utzi - X X X X
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   - - - - - - 6.a - 4.a - - - - - - X X

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu