Javier Pascual Llorente

txirrindulari espainiarra

Javier Pascual Llorente (Alfaro, Errioxa, 1971ko martxoak 30) espainiar txirrindulari ohi bat da, profesionala 1995 eta 2005 artean.

Javier Pascual Llorente
Bizitza
JaiotzaAlfaro1971ko martxoaren 30a (52 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Porcelana Santa Clara (en) Itzuli 1995-1996
Avianca-Telecom (en) Itzuli 1997-1998
Kelme 1999-2005
 

Batez ere Murtziako Itzulian nabarmendu zen, non zenbait etapa irabazi zituen, podiuma zapaldu zuen eta 2003ko edizioa irabaztera ere iritsi zen. 2004an EPOarekin positibo eman zuen.

2006an, Puerto Operazioan, Guardia Zibilak Eufemiano Fuentesek lideratutako doping sarearen bezero bezala identifikatu zuen Llorente izen klabearekin. Espainiar justiziak ez zuen Llorente zigortu garai horretan Espainian dopinga ez baitzen delitu eta kirol zigorrik ere ez zuen jaso, kasu honen instrukzioa egin behar zuen epaileak AMA eta UCI bezalako nazioarteko erakundeei Llorenteren inplikazioa doping sarearen bezero bezala frogatuko zuten frogak emateari uko egin baitzion.

Palmaresa aldatu

1989

1991

1992

1993

1994

1999

2000

2003

Taldeak aldatu