Luciano Montero Hernández

txirrindulari gipuzkoarra
Luciano Montero» orritik birbideratua)

Luciano Montero Hernández (Gemuño, 1908ko apirilaren 16a - Buenos Aires, 1993ko abuztua), euskal txirrindulari profesionala izan zen 1926tik 1939 arte. 41 garaipen lortu zituen[1].

Luciano Montero Hernández

(1940)
Bizitza
JaiotzaGemuño1908ko apirilaren 16a
Herrialdea Gipuzkoa
HeriotzaBuenos Aires1993ko abuztuaren 1a (85 urte)
Familia
Anai-arrebak
Familia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Nahiz eta Ávilan jaioa izan, umetatik bizi zen Ordizian. Anaia Ricardo eta iloba txirrindulariak ere baziren.

1935eko Munduko txapelketan zilarrezko domina lortu zuen. Arrakasta hau eskuratu eta 11 hilabete geroago, 1936ko uztailean Gerra Zibila hasi eta Monterok, errepublikazalea izanda, erbesterako bidea hartu behar izan zuen, lehenik Frantziara eta gero Argentinara.[2]

Palmaresa

aldatu

1929

1930

1931

1932

1933

1934

1935

1936

Emaitzak lasterketa nagusietan

aldatu
Lasterketa 1925 1926 1927 1928 1929 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
Italiako Giroa - - - - - - - - - - - - - - -
Frantziako Tourra - - - - - - - - - 30. - - - - -
Espainiako Vuelta X X X X X X X X X X Utzi - X X X
  Munduko Txapelketa - - - - - - - - - - 2. 10. - - X

Taldeak

aldatu

Erreferentziak

aldatu