Boucles de l'Aulne

txirrindularitza lasterketa
Boucles de l'Aulne
Izen ofizialak
1935-2000Circuit de l'Aulne
2001-Boucles de l'Aulne
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1935
Ekitaldi kopurua79 (urtea: 2023)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaEgun bateko lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundFRA Frantzia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak1.4 (1999-2001)
1.3 (2002-2004)
1.1 (2006-)
ZirkuituaUCI Europe Tour
Palmaresa
Azken garaileaBEL Greg Van Avermaet
Garaipen gehien lortu duenaFRA Bernard Hinault
(4 garaipen)
Dokumentazioa

Boucles de l’Aulne (ofizialki frantsesez: Boucles de l'Aulne-Châteaulin), Bretainiako Châteaulin udalerriaren ingururan jokatzen den egun bakarreko txirrindularitza lasterketa bat da.

Historia aldatu

1931n sortua, urteetan zehar hainbat izen eduki du.
1933an, bi ekitaldi jokatu ziren egun berean.
1935tik 1938ra, Grand Prix Le Télégramme izenarekin, bi etapatan banaturik zegoen eta irabazlea, sailkapen orokorrekoa zen.
1998 arte, Criteriumeko formatuan antolatzen zen, Circuit de l'Aulne izenpean.
1999tik aurrera, Circuit de l'Aulne UCIren lasterketa ofiziala bilakatu zen eta 2001ean, berriz ere izenaz aldatuz, gaur egungo Boucles de l'Aulne hartu zuen.

Palmaresa aldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
Grand Prix Le Télégramme de Brest
1935  Pierre Cloarec  Paul Keravec  François Favé
1936  Pierre Cloarec  François Lucas  Pierre Cogan
1937  Pierre Cogan  Gino Sciardis  Pierre Cloarec
1938  Pierre Cogan  Christophe Taeron  Raymond Louviot
1945  Sylvère Jezo  Jean-Marie Goasmat  Jean Robic
1946  Roger Lambrecht  Raymond Scardin  Oreste Beghetti
1947  Guy Butteux  Roger Lambrecht  André Mahé
1948  Amand Audaire  Eloi Tassin  Roger Lévêque
1939-1944 ez zen jokatu
Circuit de l'Aulne
1949  Louison Bobet  Jean-Marie Goasmat  André Gall
1950  Pierre Molinéris  Édouard Muller  Yvon Nedelec
1951  Robert Desbats  Fernand Picot  Georges Gilles
1952  Rik Van Steenbergen  Adolphe Deledda  Jacques Dupont
1953  Louison Bobet  Joseph Le Cadet  Jacques Anquetil
1954  Fernand Picot  Fritz Schär  Maurice Nauleau
1955  Jacques Dupont  Jean Bobet  Jean Bourlès
1956  Valentin Huot  Fred de Bruyne  André Darrigade
1957  Amand Audaire  Albert Bouvet  Valentin Huot
1958  Gérard Saint  Fred de Bruyne  Louison Bobet
1959  Jean Gainche  Louison Bobet  Joseph Groussard
1960  Jean Stablinski  Joseph Morvan  Joseph Velly
1961  Joseph Morvan  Jacques Simon  André Darrigade
1962  Jacques Anquetil  Manuel Manzano  André Darrigade
1963  Rik Van Looy  Frans Melckenbeeck  Rudi Altig
1964  Rik Van Looy  Jean Stablinski  Jean Gainche
1965  Guy Ignolin  Jacques Anquetil  François Hamon
1966  Eddy Merckx  Felice Gimondi  Lucien Aimar
1967  Raymond Poulidor  Roger Pingeon  Guy Ignolin
1968  Jacques Anquetil  Raymond Poulidor  Felice Gimondi
1969  Eddy Merckx  Erik De Vlaeminck  Julien Stevens
1970  Walter Godefroot  Franco Bitossi  Eddy Merckx
1971  Luis Ocaña  Herman Van Springel  Jean-Claude Daunat
1972  Cyrille Guimard  Walter Godefroot  Eddy Merckx
1973  Roger De Vlaeminck  Bernard Thévenet  Luis Ocaña
1974  Herman Van Springel  Alain Santy  Roger De Vlaeminck
1975  Eddy Merckx  Hennie Kuiper  Alain Santy
1976  Joop Zoetemelk  Bernard Thévenet  Eddy Merckx
1978  Bernard Hinault  Roger De Vlaeminck  Joop Zoetemelk
1979  Bernard Hinault  Walter Godefroot  Roger Legeay
1980  Daniel Willems  Bernard Hinault  Jacques Bossis
1981  Bernard Hinault  Francesco Moser  Gerrie Knetemann
1977 ez zen jokatu, horren ordez Criterium des As jokatu zen
1982  Francesco Moser  Marc Madiot  Jacques Bossis
1983  Laurent Fignon  Seán Kelly  Robert Alban
1984  Marc Madiot  Bernard Bourreau  Gilbert Duclos-Lassalle
1985  Bernard Hinault  Marc Madiot  Gilbert Duclos-Lassalle
1987  Gilbert Duclos-Lassalle  Jean-François Bernard  Laurent Fignon
1988  Franck Pineau  Dominique Arnaud  Yves Bonnamour
1989  Charly Mottet  Greg LeMond  Laurent Fignon
1990  Ronan Pensec  Jean-Claude Colotti  Greg LeMond
1986 ez zen jokatu, horren ordez Frantziako errepideko txapelketa jokatu zen
1991  Jean-François Bernard  Gianni Bugno  Miguel Indurain
1992  Miguel Indurain  Gilbert Duclos-Lassalle  Thierry Marie
1993  Gérard Rué  Jean-Claude Colotti  Laurent Jalabert
1994  Richard Virenque  Chris Boardman  Stéphane Heulot
1995  Laurent Jalabert  Bjarne Riis  Eddy Seigneur
1996  Abraham Olano  Richard Virenque  Jevgeni Berzin
1997  Laurent Jalabert  Richard Virenque  Ronan Pensec
1998  Marco Pantani  Luc Leblanc  Frank Vandenbroucke
1999  Claude Lamour  Vincent Cali  Charles Guilbert
2000  Walter Bénéteau  Patrice Halgand  Saulius Ruškys
2001  Patrice Halgand  Marcus Ljungqvist  Stéphane Heulot
2002  Christopher Jenner  Olivier Asmaker  Christophe Rinero
2003  Walter Bénéteau  Sandy Casar  Manu Lhoir
2004  Frédéric Finot  Alexandre Naulleau  Sergei Kruxevski
Boucles de l'Aulne
2006  Johan Coenen  Walter Bénéteau  Benoît Sinner
2007  Romain Feillu  Saïd Haddou  Leonardo Duque
2008  Romain Feillu  Nico Sijmens  Christophe Mengin
2009  Maxime Bouet  Anthony Roux  Mickaël Larpe
2005 ez zen jokatu
2010  Jean-Luc Delpech  Laurent Pichon  Romain Hardy
2011  Martijn Keizer  Anthony Delaplace  Anthony Charteau
2012  Sébastien Hinault  Laurent Pichon  Romain Feillu
2013  Matthieu Ladagnous  Yannick Martinez  Armindo Fonseca
2014  Alexis Gougeard  Rémy Di Grégorio  Rudy Kowalski
2015  Alo Jakin  Steven Tronet  Laurent Pichon
2016  Samuel Dumoulin  Arthur Vichot  Clément Venturini
2017  Odd Christian Eiking  David Gaudu  Laurent Pichon
2018  Kévin Le Cunff  Arthur Vichot  Guillaume Martin
2019  Alexis Gougeard  Quentin Jauregui  Julien El Fares
2020baliogabe
2021  Stan Dewulf  Valentin Madouas  Mathieu Burgaudeau
2022  Idar Andersen  Jesús Herrada  Stan Dewulf
2023  Greg Van Avermaet  Florian Vermeersch  Jon Barrenetxea

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu