Walter Godefroot

txirrindulari belgikarra

Walter Godefroot (Gante, 1943ko uztailaren 2a) belgikar txirrindulari ohia da, profesionala 1965 eta 1979 artean. Tropeleko kideen artean ‘’Flandriako bulldog’’ goitizenarekin ezaguna zen.

Walter Godefroot

Bizitza
JaiotzaGante1943ko uztailaren 2a (80 urte)
Herrialdea Belgika
Familia
Familia
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
TaldeakUrteak
IJsboerke 1976-1979
Flandria 1973-1975
Peugeot 1971-1972
Salvarani 1970-1970
Flandria 1967-1969
Groene Leeuw 1965-1966
 
Altuera171 zentimetro
Jasotako sariak

Kirol ibilbidea

aldatu

Amateurretan, brontzezko domina irabazi zuen 1964ko Olinpiar Jokoetako errepide proban.

Egun bakarreko lasterketetan espezialista, txirrindularitzako bost monumentuetatik hirutan lortu zuen garaipena: Lieja-Bastogne-Lieja 1967an, Paris-Roubaix 1969an, eta Flandriako Tourra 1968an eta 1978an.

Itzuli handietan ere, emaitza onak izan zituen, Frantziako Tourrean 10 etapa garaipen eskuratu zituen eta 1970ean Puntukako elastiko berdea ere lortu zuen. Horretaz gain, Espainiako Vueltan 2 etapa eta Italiako Giroan etapa 1 poltsikoratu zituen.

1977ko apirilean, klasikoen kanpainaren ostean, dopin kontrol batean positibo eman zuen. Garai hartako tropeleko beste hainbat txirrindulari garrantzitsuk bezala, tartean Freddy Maertens eta Eddy Merckx.

Erretiratu ostean, Godefroot kirol zuzendari lanetan aritu zen, IJsboerke, Capri Sonne, Lotto eta Weinmann taldeetan. 1992an Telekom taldearekin fitxatu zen, non, besteak beste, Bjarne Riis, Jan Ullrich, Andreas Klöden edo Erik Zabel agindupean izan zituen. 2005eko denboraldiaren amaieran, Godefroot talde alemaniarretik aldendu zen eta txirrindularitzaren mundutik urrun mantendu zen, 2006ko uztailean Astana taldearen nominan aholkulari gisa sartu arte (Alexander Vinokurovek eskaturik). Astanarekiko lankidetza 2007ko uztailean amaitu zen.

Palmaresa

aldatu

1964

1965

1966

1967

1968

1969

1970

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

Emaitzak lasterketa nagusietan

aldatu
 
Godefroot tropelaren aurrean, 1975eko Flandrian Zehar lasterketan

Klasikoak, Txapelketak eta Olinpiar Jokoak

aldatu
Lasterketa 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
Omloop Het Nieuwsblad 2. 70. 4. 17. 7. 5. 20. 17. 11. 6. 10.
Kuurne-Brusela-Kuurne 15. 9. 46. 6. 17.
Milan-San Remo 7. 9. 5. 5. 21. 10. 7. 30. 10. 16.
Flandrian Zehar 1. 6. 1. 5. 11. 10. 4. 8. 8.
E3 Harelbeke 4. 4. 3. 19. 4. 2. 9. 24.
Gante-Wevelgem 6. 54. 1. 45. 3. 44. 4. 4. 4. 22.
Flandriako Tourra 27. 15. 1. 13. 2. 19. 6. 58. 14. 8. 2. 1. 8.
Scheldeprijs 1. 6. 11. 14.
Paris-Roubaix 20. 34. 3. 1. 5. 13. 2. 18. 8. 5. 15. 11. 13.
Amstel Gold Race 9. 3. 8. 25.
La Flèche Wallonne 35. 5. 9. 4. 5. 7. 33. 5. 16. 35. 19.
Lieja-Bastogne-Lieja 4. 1. 2. 18. 3. 14. 3. 12. 30.
Züricheko txapelketa 1. 1. 3. 3.
Paris-Tours 39. 42. 113. 2. 33. 4. 38. 7. 44. 16. 13. 53.
Lombardiako Giroa 14. 22.
  Olinpiar Jokoak (errepide) 3. X X X X
  Munduko txapelketa 20. UT 19. 7. 41. UT 11. 19. 10. 22. UT
  Belgikako txapelketa 1. 13. 27. 17. 2. 6. 1. 6. 8. 11. 11. 16.

—: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu
X: ez zen jokatu

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu