Roger Pingeon

txirrindulari frantziarra

Roger Pingeon (Hauteville-Lompnes, 1940ko abuztuak 28an - Beaupont, 2017ko martxoaren 19a), L'Echassier eta La Guigne ezizenez ezagutua txirrindulari frantziar bat izan zen, profesionala 1965 eta 1974 artean, denbora horretan 15 garaipen lortu zituelarik.

Roger Pingeon
Roger Pingeon TA 2011.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakRoger Pierre Pingeon
JaiotzaHauteville-Lompnes1940ko abuztuaren 28a
Herrialdea Frantzia
HeriotzaBeaupont2017ko martxoaren 19a (76 urte)
Hobiratze lekuacemetery of Beaupont (en) Itzuli
Heriotza moduaberezko heriotza: miokardio infartu akutua
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakfrantsesa
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Peugeot 1965-1972
 

Garaipen gutxi baino garrantzitsuko txirrindulari bat izan zen. 1967ko Frantziako Tourra eta 1969ko Espainiako Itzulia irabazi zituen. Tourrean, proba amaitu zuen guztietan, aurreko postuetan amaitu zuen beti, lehen hamabien artean.

PalmaresaAldatu

1966

1967

1968

1969

1970

1972

1974

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973
  Italiako Giroa
  Frantziako Tourra 12 8 1 5 2 UT UT 11
  Espainiako Vuelta 1
  Munduko Txapelketa 36 UT UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Kanpo estekakAldatu



Aurrekoa
Lucien Aimar
Frantziako Tourraren garailea
1967
Ondorengoa
Jan Janssen