Ireki menu nagusia

Rik Van Steenbergen (Arendonk, 1924ko irailak 9-Antwerp, 2003ko maiatzak 15) belgikar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1943 eta 1966 artean, denbora horretan, historiako txirrindulari txapeldunik handienetako bat bihurtu zelarik.

Rik Van Steenbergen
Rik Van Steenbergen-1953.JPG
Bizitza
Jaiotza Arendonk1924ko irailaren  9a
Herrialdea  Belgika
Heriotza Anberes2003ko maiatzaren  15a (78 urte)
Jarduerak
Jarduerak pistako txirrindularia eta txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Solo-Superia 1961-1966
 

270 garaipen ditu bere baitan profesional bezala klasikoa zein Itzuli Handietan lortutako etapa garaipenak. Azken hauetan, 4 etapa irabazi zituen Frantziako Tourrean, 15 Italiako Giroan eta 6 Espainiako Vueltan.

Klasiketako parte-hartzaile bezala, txirrindularitza monumentu deritzen probetan lortu zituen garaipenak nabarmentzen dira. Hala, 2 aldiz irabazi zuen Flandriako Tourra, beste bi aldiz Paris-Roubaix eta behin Milan-San Remo.

3 aldiz munduko txapeldun ere izan zen.

1991tik Antwerpeko probintziako Aartselaar herrian bere omenezko txirrindularitza proba bat ospatzen da, Rik Van Steenbergen Memoriala deitzen dena.

PalmaresaAldatu

1943

1944

1945

1946

  • Flandriako Tourra

1948

1949

1950

1951

1952

1953

1954

1955

1956

1957

1958

  • Flèche Wallone

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1946 1947 1948 1949 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
  Italiako Giroa 2 38 44 31 33
  Frantziako Tourra 29 UT UT
  Espainiako Vuelta 5
  Munduko Txapelketa 3 1 18 9 1 1 28
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi


Aurrekoa
Brieck Shotte
Munduko Txirrindularitza Txapelduna
1949
Ondorengoa
Brieck Shotte


Aurrekoa
Stan Ockers
Munduko Txirrindularitza Txapelduna
1956 eta 1957
Ondorengoa
Ercole Baldini


Aurrekoa
Fiorenzo Magni
Espainiako Itzuliko puntukako sailkapenaren garailea
1956
Ondorengoa
Vicente Iturat