Rik Van Looy

txirrindulari belgikarra

Rik (Henrik) Van Looy (Grobbendonk, 1933ko abenduak 20) L'Empereur de Herentals eta Rik II ezizenduna belgiar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1953 eta 1970 artean, denbora horretan 365 garaipen lortu zituelarik. Esprinter boteretsu bat zen, pista zein errepideko probetan parte hartu zuena.

Rik Van Looy
Rik Van Looy
Informazio pertsonala
Izena Henrik Van Looy
Ezizena L'Empereur de Herentals, Rik II
Jaiotza data 1933ko abenduak 20a
Jaiotza herria Grobbendonk
Jaiotza herrialdea Belgika
Kirol informazioa
Egungo taldea Erretiratua
Modalitatea Errepidea / pista
Rola Esprinterra
Trebetasuna Orotarik
Profesional taldea(k)
1953-1954
1955
1956–1958
1959-1962
1963
1964-1966
1967-1970
L'Avenir
Van Hauwaert-Maes
Guerra
Faema
GBC
Solo Superia
Willem II
Garaipen nagusiak
Txapelketak

Belgikako Errepide Txapelketa (1958, 1963)
Munduko Txirrindularitza Txapelketa (1960, 1961)
Klasikak
Paris-Roubaix (1961, 1962, 1965)
Milan-San Remo (1958)
Flandriako Tourra (1959, 1962)
Lonbardiako Giroa (1959)
Liège–Bastogne–Liège (1961)
Flèche Wallonne (1968)
Paris-Tours (1959, 1967) Etapakako itzuliak
Itzuli handiak
Italiako Giroa:

11 etapa (1959-1962)

Frantziako Tourra:

7 etapa
(1963)

Espainiako Itzulia: 18 etapa

(1959, 1965)

Zaletu bezala ehun garaipen baino gehiago lortu zituen txirrindularitza itzulietan, 1952 eta 1953an Belgikako errepide txirrindularitzako txapelketa irabaztea ere lortuz.

Profesional bezala hirurehun garaipen baino gehiago lortu zituen. Txirrindularitzako bost monumentuak irabazi zituen lehena izan zen, beranduago, hauek ere belgiarrak ziren Eddy Merckx eta Roger De Vlaeminckek berdindu zuten balentria. Bi urtez jarraian irabazi zuen Munduko Txirrindularitza Txapelketa, bi aldiz bigarren postuan amaitzeaz gain.

Ez zuen soilik egun bakarreko probetan garaipena lortu, baizik eta etapatan banatutako itzulietan ere arrakasta izan zuela, Paris-Nizan lortu zituen hamairu etapa garaipenak nabarmentzen direlarik.

Hiru Itzuli Handietan lortu zituen etapa garaipenak, batzuetan erabateko nagusitasunez. Bere emaitzarik hoberenak Espainiako Vueltan lortu zituen, non 18 etapa garaipen lortu zituen eta 3. izan zen 1959ko eta 1965eko edizioetan. Italiako Giroan 11 etapa garaipen lortu zituen, eta 4. izan zen 1959ko edizioan eta 7. 1961ekoan. Frantziako Tourrean 7 etapa garaipen lortu zituen eta 10. sailkatu zen 1963ko edizioan.

Palmaresa

aldatu

1956

1957

1958

1959

1960

1961

1962

1963

1964

1965

1966

1967

1968

1969

Emaitzak lasterketa nagusietan

aldatu

Itzuli Handiak

aldatu
Itzuli Handia 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
  Italiako Giroa UT 4. 11. 7. UT UT UT
  Frantziako Tourra UT 10. UT 31. KON UT KON
  Espainiako Vuelta UT 3. UT 3.
  Munduko Txapelketa 2. 1. 1. 2.

Klasikoak, Txapelketak eta Olinpiar Jokoak

aldatu
Lasterketa 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970
Omloop Het Nieuwsblad 36. 8. 5. 2. 20. 42.
Kuurne-Brusela-Kuurne 59.
Milan-San Remo 52. 74. 1. 35. 6. 2. 14. 71. 4. 41. 12. 10. 82.
E3 Harelbeke X X X X X X 1. 1. 1. 6 13. 1. 11.
Gante-Wevelgem 1. 1. 2. 12. 61. 1. 8. 3. 15. 22. 34. 8. 10.
Flandriako Tourra 11. 17. 1. 3. 1. 6. 10. 6. 16. 26. 10.
Scheldeprijs 4. 1. 1. 5. 20.
Paris-Roubaix 11. 11. 3. 4. 1. 1. 2. 16. 1. 9. 2. 22.
Flèche Brabançonne X X X X X X X X X 36.
Amstel Gold Race X X X X X X X X X X X X X X 15. 25.
Flèche Wallonne 44. 53. 13. 8. 43. 26. 11. 15. 1. 23.
Lieja-Bastogne-Lieja 5. 10. 4. 1. 8.
Paris-Brusela 20. 1. 42. 1. 5 7. 7. 2. 34. 3.
Paris-Tours 7. 6. 4. 1. 2. 2. 1. 4. 45.
Lombardiako Giroa 4. 27. 1. 11.
  Olinpiar Jokoak (errepide) UT Ez zen jokatu Ez zen jokatu Ez zen jokatu Ez zen jokatu Ez zen jokatu
  Munduko txapelketa UT 2. 4. UT 38. 1. 1. 30. 2. 32. UT 15. 24.
  Belgikako txapelketa 1. 5. 4. 1. 17. 13. 7.
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi
KON Kontrolez kanpo

Taldeak

aldatu

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Rik Van Looy