Sabatini Kopa

txirrindularitza lasterketa
Sabatini Kopa Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1952
Ekitaldi kopurua70 (urtea: 2022)
Aldizkotasunaurterokoa (Ira)
MotaEgun bateko lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundITA Italia
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak1.1 (2005-2019)
1.Pro (2020-)
ZirkuituaUCI ProSeries
Palmaresa
Azken garaileaCOL Daniel Felipe Martínez
Garaipen gehien lortu duenaITA Dino Bruni
ITA Sonny Colbrelli
RUS Dimitri Konishev
ITA Rino Benedetti
ITA Franco Bitossi
ITA Primo Volpi
ITA Giovanni Visconti
ITA Maurizio Fondriest
ITA Moreno Argentin
(2 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Sabatini Kopa (italieraz: Coppa Sabatini) Italiako Toskana eskualdeko Pisako probintziako Peccioli herrian egiten duten txirrindularitza lasterketa profesional bat da. Probaren izena Giuseppe Sabatiniren omenezkoa da (1915-1951), Pecciolin jaio zen txirrindulari bat.

1952tik ospatzen da etenik gabe, 1977an izan ezik. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren zati da 1.1 mailan.

Nazioarteko txirrindularitzan garrantzi handiko proba ez den arren, proba hau txirrindulari handi ugarik irabazi dute, Jan Ullrich, Bjarne Riis, Gianni Bugno eta Paolo Bettini horien artean.

Lehen garailea Primo Volpi izan zen.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1952  Primo Volpi  Enzo Nannini  Rino Angelini
1953  Primo Volpi  Odino Bardarelli  Dante Rivola
1954  Rino Benedetti  Bruno Landi  Bruno Tognaccini
1955  Angelo Miserocchi  Luciano Morini  Giuseppe Pintarelli
1956  Idrio Bui  Guido Carlesi  Lino Grassi
1957  Gianbattista Gabelli  Giacomo Fini  Vinicio Marsili
1958  Giuseppe Pardini  Vinicio Marsili  Franco Boschi
1959  Rino Benedetti  Giuseppe Fallarini  Graziano Battistini
1960  Graziano Battistini  Cleto Maule  Armando Casodi
1961  Dino Bruni  Giuseppe Pardini  Jos Hoevenaers
1962  Alfredo Sabbadin  Ercole Baldini  Luigi Maserati
1963  Dino Bruni  Bruno Mealli  Walter Leto
1964  Italo Zilioli  Graziano Battistini  Franco Bitossi
1965  Luciano Armani  Graziano Battistini  Ugo Colombo
1966  Franco Bitossi  Luciano Armani  Tommaso de Pra
1967  Michele Dancelli  Franco Bitossi  Luciano Armani
1968  Franco Bitossi  Wladimiro Panizza  Renato Laghi
1969  Romano Tumellero  Gianfranco Bianchin  Franco Mori
1970  Gösta Pettersson  Patrick Sercu  Mauro Simonetti
1971  Roberto Poggiali  Adriano Amici  Donato Giuliani
1972  Antoon Houbrechts  Albert Van Vlierberghe  Enrico Maggioni
1973  Mauro Simonetti  Roger De Vlaeminck  Franco Bitossi
1974  Wilmo Francioni  Donato Giuliani  Franco Bitossi
1975  Giovanni Battaglin  Celestino Vercelli  Pierino Gavazzi
1976  Piero Spinelli  Giacinto Santambrogio  Wilmo Francioni
1977
ez zen jokatu
1978  Francesco Moser  Giuseppe Saronni  Franco Bitossi
1979  Leonardo Mazzantini  Graziano Salvietti  Carmelo Barone
1980  Gianbattista Baronchelli  Giuseppe Saronni  Francesco Moser
1981  Claudio Bortolotto  Giancarlo Casiraghi  Alessandro Paganessi
1982  Giuseppe Saronni  Pierino Gavazzi  Francesco Moser
1983  Moreno Argentin  Davide Cassani  Marino Lejarreta
1984  Silvano Contini  Pierino Gavazzi  Claudio Corti
1985  Marino Amadori  Acácio da Silva  Marino Lejarreta
1986  Jean-François Bernard  Jaanus Kuum  Marco Giovannetti
1987  Gianni Bugno  Pierino Gavazzi  Walter Magnago
1988  Claudio Corti  Laurent Bezault  Marco Votolo
1989  Maurizio Fondriest  Antonio Fanelli  Jürg Bruggmann
1990  Moreno Argentin  Andreas Kappes  Maurizio Fondriest
1991  Franco Chioccioli  Stefano Colagè  Franco Ballerini
1992  Stefano Zanini  Andrei Txmil  Simone Biasci
1993  Claudio Chiappucci  Giorgio Furlan  Piotr Ugrumov
1994  Maurizio Fondriest  Francesco Casagrande  Claudio Chiappucci
1995  Davide Cassani  Alessio Di Basco  Stefano Colagè
1996  Bjarne Riis  Gianni Faresin  Claudio Chiappucci
1997  Andrea Tafi  Alessandro Bertolini  Davide Rebellin
1998  Emmanuel Magnien  Michele Bartoli  Davide Rebellin
1999  Dimitri Konishev  Marco Serpellini  Mauro Zanetti
2000  Andrei Txmil  Gianni Faresin  Sergio Barbero
2001  Dimitri Konishev  Serge Baguet  Paolo Bettini
2002  Paolo Bettini  Andrea Ferrigato  Ruggero Marzoli
2003  Paolo Bossoni  Luca Paolini  Mirko Celestino
2004  Jan Ullrich  Franco Pellizotti  Michael Boogerd
2005  Alessandro Bertolini  Rinaldo Nocentini  Mirko Celestino
2006  Giovanni Visconti   Ruggero Marzoli  Enrico Gasparotto
2007  Giovanni Visconti   Fränk Schleck  Mikhaylo Khalilov
2008  Mikhaylo Khalilov  Filippo Pozzato  Stefano Garzelli
2009  Philippe Gilbert  Giovanni Visconti   Leonardo Bertagnolli
2010  Riccardo Riccò  Marco Marcato  Leonardo Bertagnolli
2011  Enrico Battaglin  Davide Rebellin  Daniel Moreno
2012  Fabio Duarte  Miguel Ángel Rubiano  Matteo Rabottini
2013  Diego Ulissi  Andrea Pasqualon  Davide Villella
2014  Sonny Colbrelli  Mauro Finetto  Franco Pellizotti
2015  Eduard Prades  Maurits Lammertink  Mauro Finetto
2016  Sonny Colbrelli  Andrea Pasqualon  Carlos Barbero
2017  Andrea Pasqualon  Sonny Colbrelli  Francesco Gavazzi
2018  Juan José Lobato  Sonny Colbrelli  Gianni Moscon
2019  Alexey Lutsenko  Sonny Colbrelli  Simone Velasco
2020  Dion Smith  Andrea Pasqualon  Alexandr Riabushenko
2021  Michael Valgren  Sonny Colbrelli  Mathieu Burgaudeau
2022  Daniel Felipe Martínez  Odd Christian Eiking  Guillaume Martin

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialde Garaipenak
  Italia 52
  Belgika 3
  Frantzia 2
  Errusia 2
  Espainia 2
  Kolonbia 2
  Alemania 1
  Danimarka 1
  Suedia 1
  Ukraina 1
  Kazakhstan 1
  Zeelanda Berria 1

EstatistikakAldatu

Proba hau bi aldiz irabazi duten txirrindulariak honakoak dira:

Kanpo estekakAldatu