Ireki menu nagusia

Gösta Pettersson (Värgärdä, 1940ko azaroak 23) suediar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1970eko hamarkadan zehar.

Gösta Pettersson
Gösta Pettersson.jpg
Bizitza
Jaiotza Alingsås Itzuli1940ko azaroaren 23a (79 urte)
Herrialdea  Suedia
Familia
Anai-arrebak
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Fåglum brothers Itzuli 1967-1969
Ferretti 1970-1972
Scic 1973-1973
Magniflex Itzuli 1974-1974
 

Profesional bezala, bere lorpenik handienak 1971ko Italiako Giroa irabazi izana eta 1970eko Frantziako Tourra sailkapen nagusiko 3. postuan amaitzeak izan ziren. Olinpiar Jokoetan ere hiru domina lortu zituen 1964 eta 1968ko edizioetan, brontzezko bat Tokion 1964an eta zilarrezko eta brontzezko bana Mexikon 1968an.

Palmaresa zaletu mailanAldatu

  • Urrezko domina 1969ko Munduko Txirrindularitza Txapelketan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan.
  • Urrezko domina 1968ko Munduko Txirrindularitza Txapelketan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan.
  • Urrezko domina 1967ko Munduko Txirrindularitza Txapelketan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan.
  • Zilarrezko domina 1968ko Udako Olinpiar Jokoetan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan.
  • Brontzezko domina 1968ko Udako Olinpiar Jokoetan banakako erlojupekoan
  • Brontzezko domina 1964ko Udako Olinpiar Jokoetan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan
  • Brontzezko domina 1964ko Munduko Txirrindularitza Txapelketan banakako erlojupekoan.

PalmaresaAldatu

TaldeakAldatu

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1970 1971 1972 1973 1974
  Italiako Giroa 6 1 6 13 10
  Frantziako Tourra 3 UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi


Aurrekoa
Eddy Merckx
Italiako Giroaren irabazlea
1971
Ondorengoa
Eddy Merckx