Gösta Pettersson

txirrindulari suediarra

Gösta Pettersson (Värgärdä, 1940ko azaroak 23) suediar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1970eko hamarkadan zehar.

Gösta Pettersson

Bizitza
JaiotzaAlingsås stadsförsamling (en) Itzuli eta Alingsås (en) Itzuli1940ko azaroaren 23a (83 urte)
Herrialdea Suedia
Familia
Anai-arrebak
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Fåglum brothers (en) Itzuli 1967-1969
Ferretti 1970-1972
Scic 1973-1973
Magniflex (en) Itzuli 1974-1974
 
Altuera189 zentimetro

Profesional bezala, bere lorpenik handienak 1971ko Italiako Giroa irabazi izana eta 1970eko Frantziako Tourra sailkapen nagusiko 3. postuan amaitzeak izan ziren. Olinpiar Jokoetan ere hiru domina lortu zituen 1964 eta 1968ko edizioetan, brontzezko bat Tokion 1964an eta zilarrezko eta brontzezko bana Mexikon 1968an.

Palmaresa zaletu mailan

aldatu
  • Urrezko domina 1969ko Munduko Txirrindularitza Txapelketan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan.
  • Urrezko domina 1968ko Munduko Txirrindularitza Txapelketan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan.
  • Urrezko domina 1967ko Munduko Txirrindularitza Txapelketan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan.
  • Zilarrezko domina 1968ko Udako Olinpiar Jokoetan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan.
  • Brontzezko domina 1968ko Udako Olinpiar Jokoetan banakako erlojupekoan
  • Brontzezko domina 1964ko Udako Olinpiar Jokoetan taldekako erlojupeko 100 kilometrotan
  • Brontzezko domina 1964ko Munduko Txirrindularitza Txapelketan banakako erlojupekoan.

Palmaresa

aldatu

1967

1968

1970

1971

1972

1973

1974

Taldeak

aldatu

Sailkapen orokorra Itzuli Handietan

aldatu
Itzuli Handia 1970 1971 1972 1973 1974
  Italiako Giroa 6 1 6 13 10
  Frantziako Tourra 3 UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu

Gösta Pettersson - ProCyclingStats



Aurrekoa
Eddy Merckx
Italiako Giroaren irabazlea
1971
Ondorengoa
Eddy Merckx