Dimitri Konishev

txirrindulari errusiarra

Dimitri Borisovitx Konishev (errusieraz: Дмитрий Борисович Конышев; Gorki, 1966ko otsailak 18) errusiar txirrindulari ohi bat da, profesionala 1989 eta 2005 artean, denbora horretan 40 garaipen lortu zituelarik.

Dimitri Konishev
Dmitri Konyshev.jpg
Bizitza
JaiotzaNizhni Novgorod1966ko otsailaren 18a (55 urte)
Herrialdea Sobietar Errepublika Sozialisten Batasuna  (1966ko otsailaren 18a -  1991ko abenduaren 24a)
 Errusia  (1991ko abenduaren 25a -
Familia
Seme-alabak
Hezkuntza
Hizkuntzakerrusiera
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Mercatone Uno 1998-1999
Alfa Lum 1989-1990
TVM 1991-1992
Aki 1993-1996
ZG Mobili 1997-1997
Fassa Bortolo 2000-2002
Sport Vlaanderen-Baloise 2003-2003
LPR (en) Itzuli 2004-2006
 
Pisua76 kilogramo
Altuera186 zentimetro

Sobietar Batasuneko azken belaunaldietatik iritsia, Konishev errodadore on bat izan zen, abiadura punta on batekin, esprintean garaipenak lortzeko gai, batez ere talde txikietan. Zenbait txapelketa nazional eta bi domina Munduko Txirrindularitza Txapelketan lortzeaz gain, hiru Itzuli Handietan ere lortu zituen etapa garaipenak.

Gaur egun Katusha errusiar taldeko teknikoa da.

PalmaresaAldatu

1989

1990

1991

1992

1993

1994

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2004

2005

TaldeakAldatu

Kanpo estekakAldatu