Marco Giovannetti

txirrindulari italiarra

Marco Giovannetti (Milan, 1962ko apirilaren 4a) italiar txirrindulari ohi bat da. Profesionala izan zen 1985tik 1994ra.

Marco Giovannetti
Bizitza
Jaiotza Milan1962ko apirilaren 4a (59 urte)
Herrialdea  Italia
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Ariostea (en) Itzuli 1985-1985
Gis Gelati 1986-1988
Seur 1989-1990
Chateau d'Ax (en) Itzuli 1991-1992
Mapei 1993-1994
 
Jasotako sariak

Bere lehenengo urtean profesionaletan, 14. postuan amaitu zuen Italiako Giroa eta, hurrengo urtean, gazteen sailkapena irabazi zuen. Bederatzi aldiz izan da itzuli handi baten aurreko hamarrenen artean. Gainera, Los Angelesko Joko Olinpikoetan urrezko domina eskuratu zuen taldekako lasterketan.

TaldeakAldatu

  • Ceramiche Ariostea (1985).
  • Gis Gelati (1986-1988).
  • Seur (1989-1990).
  • Gatorade (1991-1992).
  • Mapei (1993-1994).

PalmaresaAldatu

1986Aldatu

1987Aldatu

1988Aldatu

1989Aldatu

1990Aldatu

1992Aldatu

Kanpo estekakAldatu