Setmana Catalana

Setmana Catalana Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1963
Ekitaldi kopurua42 (urtea: 2005)
Aldizkotasunaurterokoa (mar)
MotaDefunct cycling race
HerrialdeaESP Espainia
Palmaresa
Azken garaileaESP Alberto Contador
Garaipen gehien lortu duenaNED Michael Boogerd
SUI Alex Zülle
ESP José Pérez-Francés
ESP Luis Ocaña
BEL Eddy Merckx
FRA Laurent Jalabert
(2 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Setmana Catalana de Ciclisme (euskaraz Kataluniako Txirrindularitza Astea) 1963an hasi eta 2005 arte iraun zuen Kataluniako txirrindularitza lasterketa zen.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1963  José Pérez-Francés  Antonio Suárez  Fernando Manzaneque
1964  José Pérez-Francés  José Segú  Eusebio Vélez
1965  José Luis Talamillo Huidobro  Antonio Bertrán  Gregorio San Miguel
1966  José Manuel López  Antonio Gómez del Moral  José Manuel Lasa
1967  Txomin Perurena  Jaume Alomar Florit  José Pérez-Francés
1968  Mariano Díaz  Luis Pedro Santamarina  Eusebio Vélez
1969  Luis Ocaña  José Antonio González Linares  Dino Zandegù
1970  Italo Zilioli  Raymond Poulidor  Luis Ocaña
1971  Raymond Poulidor  Gösta Pettersson  Luis Ocaña
1972  Miguel María Lasa  Raymond Poulidor  Jesús Manzaneque
1973  Luis Ocaña  Eddy Merckx  Herman Van Springel
1974  Joop Zoetemelk  Eddy Merckx  Joaquim Agostinho
1975  Eddy Merckx  Luis Ocaña  Joop Zoetemelk
1976  Eddy Merckx  Gonzalo Aja  Giuseppe Perletto
1977  Freddy Maertens  Joseph Bruyère  Michel Pollentier
1978  José Enrique Cima Prado  Miguel María Lasa  Pedro Vilardebo
1979  Claude Criquielion  Faustino Rupérez  Felipe Yáñez
1980
ez zen jokatu
1981  Sven-Åke Nilsson  Vicente Belda  Alberto Fernández Blanco
1982  Jostein Wilmann  Theo de Rooij  Theo de Rooij
1983  Alberto Fernández Blanco  Faustino Rupérez  Reimund Dietzen
1984  Phil Anderson  Reimund Dietzen  Eduardo Chozas
1985  José Recio  Phil Anderson  Felipe Yáñez
1986  Felipe Yáñez  Jean-Claude Bagot  Guido Winterberg
1987  Vicente Belda  Peter Hilse  Miguel Indurain
1988  Seán Kelly  Anselmo Fuerte  Iñaki Gastón
1989  Reimund Dietzen  Pedro Delgado  Pedro Saúl Morales
1990  Iñaki Gastón  Tony Rominger  Raúl Alcalá
1991  Stephen Roche  Anselmo Fuerte  Joaquim Llach Ramisa
1992  Alex Zülle  Iñaki Gastón  Raúl Alcalá
1993  Pedro Delgado  Laudelino Cubino  Laurent Dufaux
1994  Stefano Della Santa  Laurent Dufaux  Andrew Hampsten
1995  Francesco Frattini  Alex Zülle  Aitor Garmendia
1996  Alex Zülle  Íñigo Cuesta  Francesco Casagrande
1997  Juan Carlos Domínguez  Alex Zülle  Viatcheslav Ekimov
1998  Michael Boogerd  Laurent Jalabert  Alex Zülle
1999  Laurent Jalabert  Michael Boogerd  Wladimir Belli
2000  Laurent Jalabert  Javier Pascual Rodríguez  Giuseppe Di Grande
2001  Michael Boogerd  Danilo Di Luca  Manuel Beltrán Martínez
2002  Juan Miguel Mercado  Giuseppe Guerini  Serhiy Honchar
2003  Dario Frigo  Josep Jufré  David Latasa
2004  Joaquim Rodríguez  Miguel Ángel Martín Perdiguero  Josep Jufré
2005  Alberto Contador  David Bernabeu  Peio Arreitunandia

Kanpo estekakAldatu