José Segú

txirrindulari kataluniarra

José Segú Soriano (La Garriga, 1935eko martxoaren 19a - ibidem, 2010eko uztailaren 25a) kataluniar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1956 eta 1966 artean. Bere kirol lorpenik handienak Espainiako Vueltan lortu zituen, non bi etapa garaipen eskuratu zituen, baita sailkapen nagusian bigarren amaitzea ere 1959ko edizioan.

José Segú

Bizitza
JaiotzaLa Garriga1935eko martxoaren 19a
Herrialdea Katalunia
HeriotzaLa Garriga2010eko uztailaren 25a (75 urte)
Familia
Anai-arrebak
Familia
Hezkuntza
Hizkuntzakkatalana
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Margnat-Paloma-Inuri -
 

Palmaresa

aldatu

1953

1954

1955

1958

1959

1960

1961

1962

1963

1964

1965

Sailkapen orokorra Itzuli Handietan

aldatu
Lasterketa 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966
Italiako Giroa - - - - - - - - - - - - -
Frantziako Tourra - - - - - - - - - - 27. - -
Espainiako Vuelta X - - - 42. 2. 20. - 22. 31. - 27. -
Munduko txapelketa   - - - - - - - - - - - - -

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu