Aitor Garmendia

txirrindulari gipuzkoarra

Aitor Garmendia Arbilla (1968ko martxoaren 3a, Itsasondo, Gipuzkoa) euskal txirrindulari ohi bat da. Erlojupekotan bikain ibili ohi zen, eta erdi mailako mendatetan ere bere maila ematen zuen. Bere ibilbide profesionala 1990-2003 bitartean gauzatu zen.

Aitor Garmendia
Bizitza
Izen osoaAitor Garmendia Arbilla
JaiotzaItsasondo1968ko martxoaren 3a (53 urte)
Herrialdea Gipuzkoa, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Movistar Team 1990-1995
ONCE 1996-1997
Movistar Team 1998-2000
Team Bianchi (en) Itzuli 2001-2003
 

Batez ere aste bateko lasterketetan nabarmendu zen: Aragoiko Itzulia, Alentejoko Itzulia edota Gaztela eta Leongo Itzulian, gainera Kataluniako Voltan eta Alemaniako Itzulian etapa bana irabazi zituen.

PalmaresaAldatu

1990

1994

1995

1996

1997

1998

2000

2001

2002

Kanpo estekakAldatu