Phil Anderson

txirrindulari australiarra

Philip Grant Anderson (Londres, 1958ko martxoaren 12a) Skippy ezizenduna, australiar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1980 eta 1994 artean, denbora horretan 86 garaipen lortu zituelarik.

Phil Anderson
Phil ANDERSON.jpg
Bizitza
Izen osoa Philip Grant Anderson
Jaiotza Londres1958ko martxoaren 12a (63 urte) (63 urte)
Herrialdea  Australia
Hezkuntza
Heziketa Trinity Grammar School Kew (en) Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Panasonic 1984-1987
Peugeot 1980-1983
TVM 1988-1990
Motorola 1991-1994
 
Jasotako sariak
philanderson.com.au

Zaletu bezala Australiako txapeldun izan zen 1978an.

Profesional bezala garaipen ugari lortu zituen, horien artean klasiko garrantzitsuak, Amstel Gold Race edo Züricheko txapelketa kasu, etapakako proba ospetsuak, Suitzako Itzulia edo Dauphiné Libéré kasu, baita etapa garaipenak ere Itzuli Handietan, Italiako Giroan eta Frantziako Tourrean kasu.

Tourrean, bere emaitzarik hoberenak bere lehen urteetan lortu zituen. 1981ean maillot horia jantzi zuen lehen ez europarra izan zen. 1982an, 5. amaitu zuen, etapa garaipen bat lortu zuen, gazterik hoberenaren sailkapena irabazi zuen eta 9 egunez izan zen probako lider, sailkapen nagusiko 5. postu hori ordurarte australiar batek lortu zuen hoberena izan zelarik. 5. postu hau 1985eko edizioan ere errepikatuko zuen. 1983an 9. eta 1981 eta 1984an 10. ere izan zen.

Txirrindularitza profesionaletik erretiratu ondoren, Phil Andersonek kirol honi lotuta jarraitu du txirrindularitza proben antolatzaile bezala.

PalmaresaAldatu

1981

1982

1983

1984

1985

1986

1987

1988

1989

1990

1991

1992

1993

Sailkapen orokorra Itzuli garrantzitsuenetanAldatu

Itzuli Handia
Lasterketa 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994
  Espainiako Vuelta
  Italiako Giroa 7. 13. 33.
  Frantziako Tourra 10. 5. 9. 10. 5. 39. 27. 38. 71. 45. 81. 84. 69.
Beste Itzuliak
Lasterketa 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994
  Paris-Niza 16. 5. 4. 11. 19.
  Tirreno-Adriatiko 7.
  Euskal Herriko Itzulia 45. 60. 54.
  Romandiako Tourra 2. 1. 13.
  Dauphine Libere 20. 7. 6. 7. 1.
  Suitzako Itzulia 5. 1. 26. 27. 31. 20. 30.
  Kataluniako Volta

TaldeakAldatu

Kanpo estekakAldatu


  Artikulu hau Victoriako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.