Ireki menu nagusia

Luis Pedro Santamarina Antoñana (Gallarta, 1942ko ekainaren 25a - Portugalete, 2017ko otsailaren 6a) euskal txirrindularia izan zen.

Luis Pedro Santamarina
Informazio pertsonala
Izena Luis Pedro Santamarina Antoñana
Jaiotza data 1942ko ekainaren 25a
Jaiotza herria Gallarta, Abanto-Zierbena
Jaiotza herrialdea Bizkaia
Heriotza data 2017ko otsailaren 6a
(74 urte)
Heriotza herria Portugalete
Heriotza herrialdea Bizkaia
Altuera 1,69
Pisua 64
Kirol informazioa
Modalitatea Errepidea
Rola Txirrindularia
Trebetasuna Laguntzailea
Profesional taldea(k)
1965
1966-1969
1970-1972
Olsa
Fagor
Werner
Garaipen nagusiak
Euskal Herriko Itzulia

Eduki-taula

IbilbideaAldatu

1964an Olinpiar Jokoetan hartu zuen parte,[1] taldeko erlojupekoan hain zuzen ere.[2]

1965 eta 1972 artean txirrindulari profesionala izan zen eta 13 garaipen lortu zituen.[3]

Olsa (1965), Fagor (1966-69) eta Werner (1970-72) taldeetan aritu zuen. Lortutako emaitzarik onenak Espainiako Txirrindularitza Txapelketa (1967), Euskal Herriko Itzulia[4] (1970) eta Espainiako Vuelta eta Italiako Giroan etapa bana izan ziren. Frantziako Tourraren sailkapen orokorrean lortutako emaitzarik onena 24.a izan zen, Italiako Giroan, berriz, 16.a eta Espainiako Vueltan 9.a. Munduko Txapelketetan behin aritu zuen.

Txirrindularitza utzi ondoren, bizikleta-denda izaten du Portugaleten.

PalmaresaAldatu

1966

1967

1968

1970

1972

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972
Italiako Giroa - - - 16.a - - - -
Frantziako Tourra - 29.a 49.a - utzi - 24.a -
Espainiako Vuelta - 23.a - 28.a 22.a 9.a 50.a 27.a
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   - - - - - - - -

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu